Інцидент був серйознішим, ніж про нього згадували у ЗМІ: Восени винищувач РФ "майже збив" британський літак-розвідник над Чорним морем

Російський винищувач ледь не збив британського літака-розвідника RC-135 Rivet Joint над Чорним морем восени минулого року. Цей інцидент був значно серйознішим, ніж про нього згадували у ЗМІ. Збиття літака загрожувало вступом НАТО у війну з Росією, інформують Патріоти України.

Як пише Washington Post з посиланням на витік документів Пентагону, інцидент відбувся 29 вересня біля узбережжя Криму. У злитому документі цей інцидент називають "майже знищенням UK RJ". Літак використовують для збору радіопередач та інших електронних повідомлень.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес доповів про цей інцидент Палаті громад країни. Він заявив, що два російські винищувачі Су-27 перехопили RC-135 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Один із літаків РФ випустив ракету поруч з британським розвідником. Втім, публічно британський міністр не описував цей інцидент як "майже збиття", а запуск ракети пояснив "технічною несправністю" російського Су-27.

Видання зазначає, що збиття британського літака у міжнародному повітряному просторі означало б вступ НАТО у війну проти Росії. При цьому представники Пентагону відмовилися коментувати вміст витоку документа. Представник британського посольства у Вашингтоні також відмовився від коментарів, а російське посольство не відповіло на запит про коментар.

Документ був адерсовано Об’єднаному штабу Пентагону, і в ньому детально описані польоти спостереження над Чорним морем з дня, коли повідомлялося про "майже збиття", до 26 лютого.

Крім того, у документі детально описують низку інших російських реакцій на розвідувальні польоти американських, британських і французьких літаків. Йдеться про перехоплення іншого британського Rivet Joint у супроводі двох британських винищувачів Typhoon у грудні минулого року та збиття американського дрона-розвідника MQ-9.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...