Його мати в соцмережах підтримує російську агресію: The Guardian розповіла про факти з біографії Сирського

Новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський викликає певне занепокоєння не лише через його репутацію генерала «радянського зразка» та походження, а й через родичів, які досі проживають в Росії. Про це повідомила газета The Guardian у п’ятницю, 9 лютого, передають Патріоти України.

Видання пише, що рядовий склад занепокоєний через те, що генерал нібито «мало зважає» на життя своїх підлеглих. Колишньому командувачу Сухопутних військ приписують організацію оборони Києва на початку війни та успішного контрнаступу в Харківській області наприкінці 2022 року, але його також критикують за те, що він продовжував оборону Бахмута, яка зрештою провалилася, ціною багатьох життів.

Зазначається, що Сирський народився 26 липня 1965 року у селі Новинки Олександрівського району Володимирської області Росії, яке тоді входило до складу СРСР. Він навчався у Московському вищому військовому командному училищі, а у 1980-х роках переїхав до України.

Однак, як відомо, його близькі родичі досі проживають на території країни-агресора. Його брат Олег у коментарі російському пропагандистському інформаційному агентству РИА Новости заявив, що не спілкується з головкомом і «навіть не знає, де він». «Я нічого про нього не знаю», — сказав брат Сирського.

Крім того, за даними з відкритих джерел, він має громадянство РФ. Крім того, як пише The Guardian, у забороненій в Україні російській соцмережі Одноклассники 82-річна мати Сирського часто «лайкала» пости, що підтримують російське вторгнення.

При цьому, за даними видання, Офіс президента України зобразив Сирського як людину, яка може запропонувати новий підхід на полі бою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...