Ісландський вулкан Фаградальсфьядль прокинувся - і його виставили на продаж

Вчені кажуть, що вулкан Фаградальсфьялл може вивергати лаву роками. Його відвідали вже понад 10 тисяч туристів.

Вулкан Фаградальсфьядль. Ділянка з вулканом належить господині Анні Тордіс Гудмундсдоттир

Ісландська сім'я, що володіє землею, на якій знаходиться вулкан Фаградальсфьядль, що прокинувся в березні, вирішила виставити ділянку на продаж. Як повідомляє Bloomberg, влада готова виділити понад 560 000 доларів для перетворення місця виверження в пам'ятку для туристів, інформують Патріоти України.

«Ця ділянка продається за відповідною ціною, і ми вже отримали щонайменше два пропозиції», - повідомила агентству господиня Анна Тордіс Гудмундсдоттир.

За словами жінки, земля належала її сім'ї впродовж декількох поколінь, і думка про продаж виникла вже давно. Землевласники співпрацюють з владою, щоб забезпечити безпечний доступ для туристів, і не мають наміру обмежувати пішохідний рух на своїй землі, якщо тільки безпека не буде поставлена під загрозу.

Вчені кажуть, що вулкан Фаградальсфьядль може вивергати лаву роками. Його відвідали вже понад 10 тисяч туристів. Щоб впоратися з потоком відвідувачів, влада Ісландії влаштувала 3,5 кілометрову пішохідну доріжку до місця виверження і патрулює територію.

Влада країни виділили 564 тисяч доларів на будівництво інфраструктури і нагляд в районі виверження. Як очікують нинішні власники, в результаті місце матиме сервісний центр і автостоянку. Крім того, передбачається видача туристичним компаніям ексклюзивних ліцензій на проїзд до місця виверження або приземлення вертольотів поруч.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...