"Історичні фото": У мережі показали рідкісні знімки протигазів для немовлят часів Другої світової

Уряд Великобританії 1938 року надав громадянам, включаючи немовлят, протигази з метою захисту на випадок бомбардування отруйним газом з боку гітлерівської Німеччини.

У мережі опублікували архівне фото, що закарбувало дитячі протигази періоду Другої світової війни. Знімок з'явився на сторінці "Історичні фото" в Twitter, передають Патріоти України.

"Протигази для немовлят. Лондонський госпіталь. Великобританія. 1940 рік", – йдеться в підписі до фото.

Як відомо, уряд Великобританії 1938 року надав громадянам, включаючи немовлят, протигази з метою захисту на випадок бомбардування отруйним газом з боку гітлерівської Німеччини.

Протигази з зазначеного знімка призначалися для дітей до двох років, пише Vintage Everyday. Голова дитини повинна була розташовуватися всередині сталевого шолома протигаза, щоб дитина могла бачити крізь козирок. Брезентову частину слід було обернути навколо так, щоб ремені були закріплені знизу, як підгузок, а ноги дитини не були скутими в рухах.

Брезент мав гумове покриття, щоб газ не просочувався крізь матеріал, а ремені необхідно було надійно затягувати, щоб маска не пропускала повітря.

Збоку маски розташовувався азбестовий фільтр, який мав поглинати отруйні гази. До нього кріпилася гумова трубка у вигляді гармошки з ручкою – з її допомогою батьки закачували повітря до маски.

У медпунктах і центрах захисту дітей проводилися уроки з використання дитячих протигазів, однак такі засоби захисту піддавалися критиці через те, що діти, перебуваючи в них, зазнавали нестачу кисню. На щастя, ці протигази не піддавалися випробуванням у реальних умовах.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...