Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги, - La Repubblica

Уряд прем'єр-міністрки Італії Джорджії Мелоні схвалив надання Україні нового пакету військової допомоги напередодні саміту G7 в Апулії, який розпочнеться 13 червня. Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на джерела. Туди має увійти ЗРК SAMP-T, передають Патріоти України.

Сама країна має п’ять таких ЗРК, а Україна може отримати ту установку, яку Італія раніше позичала Словаччині. Крім того, дві системи використають для захисту місця проведення саміту, ще одна знаходиться в Кувейті і залишиться там на деякий час, а четверта — в резерві.

Як пише видання, таке рішення пов’язане із загостренням ситуації на сході України та активними бойовими діями навколо Часового Яру на Донеччині.

Повідомляється, що проти надання відповідного пакету виступає ультраправа партія Ліга на чолі з Маттео Сальвіні, однак очікується, що рішення все одно набере достатню кількість голосів у парламенті.

Видання пише, що частина пакета міститиме артилерійське озброєння, зенітно-ракетні комплекси Stinger, та, можливо, навіть ракети Storm Shadow — зазначається, що їх має бути від ста до двохсот одиниць, але немає впевненості, що виконавча влада включить цю зброю через опір Сальвіні у парламенті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід визнав реалії: з такою поступовою, запізнілою, частковою підтримкою Україні немає сенсу говорити про повернення всіх територій, - Голобуцький

субота, 18 травень 2024, 0:34

"Останніми днями західні ЗМІ і політики транслюють паралельно дві тези: 1. Треба негайно посилити збройну підтримку України, бо Росія наступає. 2. Треба негайно підвести Україну до необхідності переговорів і миру, бо Росія наступає. Виглядає суперечлив...

В історії з вимкненням світла мені найбільше бракує чесності. Щирої комунікації, - журналіст

субота, 18 травень 2024, 0:23

"В історії з вимкненням світла мені найбільше бракує чесності. Щирої комунікації, а не неправди. І маю всі підстави вважати, що не тільки мені. Наголошу: сам по собі факт обмеження постачань цілком зрозумілий, зважаючи на руйнування від ударів рашистів...