Із Сирським теж зустрілися: Німецькі генерали таємно приїхали до Києва у день відставки Залужного

Високопоставлені німецькі військові, зокрема генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бройєр, без оголошень приїхали до України на запрошення колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного 8 лютого, у день його відставки. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Як пише видання, тоді військових помітили в одному з готелів Києва. Згодом Міноборони ФРН підтвердило Bild, що в Україні перебувають генерал-майор Крістіан Фройдінг та генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бройєр. Перший очолює робочу групу з координації допомоги Україні при німецькому оборонному відомстві, другий — один із головних воєначальників країни та довірена особа міністра оборони Бориса Пісторіуса.

У відомстві заявили, що метою їхнього візиту був «подальший обмін інформацією про поточні оборонні потреби та майбутні військові виклики».

Увечері 8 лютого президент Володимир Зеленський оголосив про відставку Залужного, який запросив німецький військових, з посади головкома. На його місце призначили командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Вже наступного дня, 9 лютого, міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що новий головнокомандувач зустрівся з генералом Бройєром. За його словами, Сирський розповів йому про ситуацію на фронті та обговорив потреби ЗСУ в озброєнні, боєприпасах, системах протиповітряної оборони. «Ми націлені на плідну співпрацю, ефективну комунікацію та обмін досвідом у реальному часі», — написав Умєров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...