"Із виділених 309 мільйонів до медиків дійшов тільки 41", - політтехнолог Голобуцький

Мантра «Хуже не будет» не працює, як відчув на собі мало не кожен, зіпсувати можна все.

"Країна помалу виходить з карантину і починає підбивати підсумки: що втрачено і зруйновано через карантин. А заодно – хто і наскільки ефективно запроваджував і припиняє карантин, хто як боровся з пандемією", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"На цьому етапі з прикладів міст з притомнішими мерами вже зрозуміло: місцева виборна влада впоралась з ситуацією ефективніше, ніж місцева виконавча влада (призначувана з Києва) і центральна влада. І це за мінімальних реально доступних ресурсів з усього обіцяного.

З найбільш контрастного – Дніпро і область. Борис Філатов залякав братськими могилами так, що аж до «Россия-1» дійшло відлуння. І при тому мільйонник Дніпро поки втримується серед міст з середніми показниками захворюваності і смертності. А Первомайськ на Дніпровщині дозволив зібрання релігійної школи – в результаті місто довелось повністю закрити.

Знов ж таки, з доплатами медикам, за котрі відповідає виконавча влада ДніпрОДА, все сумно: із загалом виділених 309 мільйонів до медиків дійшов тільки 41. Натомість Філатов організував ефективну взаємодію з банками, волонтерами, продуктовими мережами і мережами господарчих товарів, з мобільними операторами (вони забезпечили додаткові безкоштовні хвилини і гігабайти медикам), ресторанами... І в нього все працювало.

Не сильно зашкодив навіть скандал із блокуванням лабораторій, котрі «образили» чиновників обладміністрації неприємними позитивними результатами тестів на коронавірус. Це трохи не завадило послабленню карантину через недостатню кількість тестованих в місті. Але і з цим вдалось впоратись .

Це не Дніпро і Філатов такі «нефартові» - це майже по цілій Україні таке було. І продовжується. Зате подібна контрастність між ефективними діями мерів і як мінімум безтолковими – центральної влади є дуже доброю наочною агітацією для виборців. Мантра «Хуже не будет» не працює, як відчув на собі чимало не кожен, зіпсувати можна все. А це ж іще не почали оприлюднювати підсумки карантинних втрат...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...