Каяття каїнів, знов готових до братовбивчих злочинів: Що казали в полоні російські льотчики, котрих обміняли на героїв Маріуполя

Звільнені з полону за обміном 6 травня 2023 року "азовці" і три російські льотчики

Для звільнення з полону 45 військовослужбовців полку НГУ “Азов”, які захищали Маріуполь, Україна віддала в рамках обміну трьох російських льотчиків, котрі бомбили українські населені пункти.

Військкор Андрій Цаплієнко розповів про кожного звільненого 6 травня пілота ВКС Росії. Зокрема, один із них був збитий і перебував у полоні ще з березня 2022 року.

1. Криштоп Максим Сергійович, підполковник, заступник командира 47-го авіаполку в м. Воронеж

Максим Криштоп

Він на Су-34 бомбив Балаклію та Ізюм, тож на його рахунку не одна жертва. 3 березня 2022 року літак Криштопа скинув на Харківську радіотелевізійну станцію дві авіабомби загальною масою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті, після чого його “сушку” збили. Росіянину вдалося катапультуватися, але його взяли у полон і засудили до 12 років в’язниці.

У березні 2022-го на пресконференції російських пілотів Криштоп покаявся в злочинах, які скоїла російська авіація і він особисто.

2. Малов Сергій Володимирович, майор, командир ланки 159-го авіаполку в Карелії

Сергій Малов

Літав на Су-35. Клеїв із себе дурня, стверджуючи, що бомбив лише антени РЛС, здійснивши 20 бойових вильотів. Його збили на початку квітня над Ізюмом.

Російські “воєнкори” писали, нібито в Малова “були обморожені ноги, далі гангрена, частину ступні ампутували (?) у в’язниці”. Однак він вижив і повернувся до Росії.

3. Косик Сергій Сергійович, підполковник, заступник командира 14-го авіаполку в м. Курськ

Сергій Косик

Пілот Су-30СМ. Бомбив Харків та Балаклію. Відомо, що його винищувач українські сили збили також у березні 2022 року неподалік Ізюма на Харківщині.

За даними російських пабліків, він “11 днів ховався і виживав у тилу супротивника, намагаючись вийти до своїх”. Але все одно потрапив у полон.

Спілкуючись із Цаплієнком улітку 2022-го, “засуджував війну, але якось абстрактно, мовляв, зрозумів, що війна це погано”.

“Зараз, напевно, в Росії вони будуть розповідати про тортури «укронацистів». Це прогнозовано. Головне, щоб вони не вирішили повернутися за штурвали своїх «сушок». Тому що, якщо повернуться, другий обмін навряд чи для них відбудеться”, – додав Цаплієнко.

Російські пілоти, яких обміняли на “азовців”. Фото: МО РФ

Наразі достеменно невідомо, чи є в українському обмінному фонді ще російські військові льотчики, яких можна було б обміняти. Утім, у російських медіа згадувалися прізвища лише цих трьох полонених пілотів, пише “ВВС Україна“.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...