"Кандидат у президенти Франції заявив на французькому ТБ, що "Україна століттями була російською", - Голобуцький

"Кандидат в президенти Франції (17% підтримки, другий за рейтингом після Макрона) заявив на французькому телебаченні, що "Україна століттями була російською". Фактично, не визнає суверенітету України і є відкритим путіністом. Але значна частина Франції його з такими позиціями підтримує", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Напевне, Україні з такими настроями в ЄС варто зосередитись на зміцненні союзницьких стосунків зі США.
==
Ерік Земмур, кандидат у президенти Франції: Ви знаєте, Україна століттями була російською.
Жан-Жак Бурден, ведучий BFMTV: Так. Радянською?
Земмур: Російською.
Журналіст: Російською та радянською.
Земмур: І радянською, але насамперед російською.
==
Це не перша зневажлива щодо України заява Земмура. Земмур клінічний путініст (вважає Путіна успішним войовничим царем і не соромиться це озвучувати на ТБ) і такий же клінічний антиамериканіст.
Піднявся на дуже радикальних антимусульманських і антимігрантських (що дивно для алжирця) гаслах, на вимогах "привілейованої дружби з Росією" задля вигоди Франції та інших по суті неполітичних заявах. Популізм Земмура виявився настільки термоядерним (плюс доступ до ТБ, в тому числі фінансований різноманітними організаціями на кшталт "Друзів Земмура"), що за лічені місяці неофіційної участі у передвиборчій кампанії він перегнав Ле Пен і поснув її з другого місця в рейтингах.
По суті, це та сама картина "неполітичного політика", "хорошого веселого хлопця" (через його політичні шоу) і "нового обличчя" з радикальними неполітичними гаслами "всіх поганих покарати" і "всім хорошим зробити добре", котра вже знайома Україні.
Можливо, це вже дійсно можна характеризувати як специфічний етап розвитку людського суспільства - раптова довіра і переключення інтересу на "неполітичних політиків з радикальними гаслами"?
В будь-якому випадку, якщо офіційний учасник президентських виборів у Франції дозволяє собі подібні публічні заяви щодо України - нам варто як мінімум дещо переглянути концепцію стратегічної співпраці. Франція явно не є нашим союзником. І також навряд її можна назвати об'єктивним арбітром в нашому протистоянні з Росією.
Отже, мусимо максимально зосередитись на налагодженні якомога тіснішої співпраці зі США - як мінімум, вони не сумніваються в праві України на суверенітет і послідовно надають військову, технічну і фінансову допомогу (на 2022 рік парламентом США затверджено 300 мільйонів допомоги для України, тоді як Білий дім просив тільки 250 мільйонів).
====
Ерік Земмур, 63 роки, ультраправий політичний журналіст (сам себе називає голлістом і бонапартистом), родина мігрантів з Алжиру. "Виховувався на юдейських традиціях, ...досить релігійний та регулярно відвідує синагогу. Після закінчення школи навчався в Інституті політичних досліджень, який закінчив 1985 року. Двічі намагався вступити до Національної школи адміністрації, однак не зміг" - Вікіпедія.
Кандидат в президенти Франції на виборах 2022 року. 7.11.21 в опитуванні Ifop-Fiducial для Le Figaro та TV station LCI отримав 17% (другий після Макрона, в того 25%). Ле Пен отримала 16%. Серед відкритих прибічників в передвиборчих перегонах - банкіри JPMorgan Chase & Co.
У лютому 2015 року заявив, що «Україна мертва, але про це заборонено казати. Франція, Німеччина і Росія зібралися довкола цієї труни, але вдають, що плутають її з колискою… Її тіло ще смикається, але це ненадовго». Також сказав, що ситуація нагадує йому поділи Польщі наприкінці XVIII сторіччя, «з тією різницею, що в України немає давньої славетної історії своєї сусідки» й наче України ніколи не було як держави, а її території постійно входили до складу інших країн. Київ він назвав місцем народження її (України) могутнього сусіда.
Вважає, що варто «простягнути руку Росії», та закликає скасовувати «несправедливі та контрпродуктивні» антиросійські санкції, запроваджені Заходом, зокрема після окупації Криму. 2018 року у виданні RTL заявив, що «Путін — сам по собі немов машина часу. Немов повернення царя. Немов тінь Сталіна. Коли він заволодів Кримом — це мов Катерина II, що повернула свою власність».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...

Дівчина дуже практична: обміняла Z-батька на Z-футболку від пропагандистів. З футболки хоч якась користь, - Голобуцький (фото)

середа, 17 квітень 2024, 0:00

"Кремлівська пропаганда знов почала вкидати анекдоти про "мальчіков в трусіках" - то полоненого "розіп'яли на іконі і залили хімією", то от "дочку змушували надсилати фото", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...