"Картина цілком зрозуміла": По виробництву Су-57 в РФ вийшов цікавий витік даних

Команда OSINT-дослідників Frontelligence Insight на своєму профілі у Twitter опублікувала своє дослідження по російським закупівлям для виробництва літаків Су-57 в обхід санкцій Заходу, передають Патріоти України.

Там мова була про те, що одному із підрядників у цій програмі, підприємству "Микроприбор", було потрібно придбати деяке обладнання, щоб облаштувати автоматизовані робочі місця для калібрування та лабораторного випробування приладів МППУ-50 для супутникового зв’язку та радіолокації.

Ну і також – про закупівлю верстата Siemens KLE 360 німецького виробництва із програмно-числовим управлінням, контракт на яку було укладено уже в липні 2022 року, тобто після початку повномасштабного вторгнення РФ.

На перший погляд, тут картина й так виглядає вцілому зрозумілою – російський ВПК виявився настільки залежним від поставок від Заходу, що це проявляється навіть в історії із здавалось би малозначущим елементом під "літаючий аналоговнєт" під позначенням Су-57.

Але якщо уважно вчитатись у матеріали розслідування, котрі наведені у треді вище, то ми там зможемо побачити ще більш цікавіші пласти у цій картині. Для початку маємо зауважити таку деталь – переважна більшість згаданого вище обладнання відноситься по суті до "товарів подвійного призначення", які формально доступні на цивільному ринку. Це ілюструє важливу "лазівку", якою досі користуються рашисти для виробництва зброї у війні проти України.

Наступний важливий момент – згадані вище документи мають "ретроспективний" характер, тобто стосуються періоду попередніх двох років. На перший погляд, це може виглядати дивно, але цьому може бути своє раціональне пояснення – рашисти не мають достатньо людського ресурсу, аби "замітати сліди" по усім оборудкам, які були проведені в обхід санкцій.

Можемо також припустити, що в цілях "раціоналізації" росіяни можуть розставляти пріоритети, по яким оборудкам та номенклатурам підсанкційного обладнання та ресурсів їм потрібно в першу чергу "замітати сліди", а по яким витік даних може бути не критичним.


Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Щоб зменшити навантаження на військовий бюджет: В Україні може з'явитися "приватна ППО"

неділя, 29 вересень 2024, 16:02

Приватним підприємствам в Україні можуть дозволити встановлювати системи ППО. Про це повідомив Павло Кишкар, підполковник, старший офіцер командування сухопутних військ ЗСУ, інформують Патріоти України. "Є розроблений за моєю співучастю законопроєкт що...

"Справа не у ядерній загрозі": Політолог назвав причину відмови США надати дозвіл Україні на удари вглиб території РФ

неділя, 29 вересень 2024, 15:29

Політичний експерт Вадим Денисенко вважає, що головною причиною відмови адміністрації Байдена надати дозвіл на удари вглиб території РФ полягає в загрозі російських диверсій у США та ЄС, передають Патріоти України. "Звісно, частина американського істеб...