Щоденне вживання зелені здатне додати організму здоров'я, омолодити його, підвищити імунітет і навіть захистить від виникнення ракових пухлин. Відомий лікар-дієтолог Ганна Єлькіна назвала види зелені, які потрібно вживати щодня. Також вона пояснила, в яких видах міститься найбільше вітамінів і корисних речовин, передають Патріоти України з посиланням на UkrHealth.
"У раціон обов'язково потрібно включити шпинат, петрушку, базилік, селеру, руколу, кейл, броколі та м'яту. Якщо їх вживати у великій кількості, вони сприяють омолодженню організму, захищають від онкології", - розповіла експерт.
Вона додала, що в такий зелені міститься велика кількість кальцію, магнію, заліза, калію, фосфору, цинку, вітаміни А, С, Е, К. Один стакан листової зелені на добу здатний повністю омолодити організм людини.
Крім того, зелень в раціоні значно знижує ризик виникнення вікового зниження розумової активності. Особливу користь такі продукти приносять шлунково-кишковому тракту. Велика кількість клітковини, яка є в зелені, регулює роботу травної системи, сприяє контролю ваги та призводить до оздоровлення мікрофлори кишківника.
У цих видах зелені є багато вітаміну К1, які дуже важливий для захисту від остеопорозу кісток і бореться із запальними процесами в організмі.
"В зелені містяться також вітамін В і фолад, які позитивно впливають на роботу серця", - резюмувала лікар.
Народне свято 15 квітня відоме під назвами Пудів день, Святий Пуд, Тит-ледолом, Бескормица, Полікарпів день. 15 квітня за новим стилем вшановують пам'ять преподобного Павла Фівейського, святого Пуда, учня апостола Павла, а також мучениць Василини та А...
"Понад чотири години провела сьогодні на станції переливання крові. Харків. Припаркуватися біля медичного центру неможливо, низка автомобілів розтяглася на кілометр. Беруть кров у підвальному приміщенні, й люди чекають своєї черги на сходах, усе забите...