Хіти тижня. Невідомі з автоматами вимагають "звільнити" Одесу (відео)

Організація "Вільне місто Одеса" взяла на себе відповідальність за скоєну акцію біля дипломатичної місії України в російській столиці.

Сьогодні в інтернеті стали з'являтися відео про те, що на асфальті біля посольства України в Росії невідомі розлили червону фарбу. Цей інцидент стався в зв'язку з черговою річницею загибелі проросійськи налаштованих людей в одеському Будинку профспілок в 2014 році: тоді загинуло понад 40 осіб. У Росії, а також на окупованих частинах української території вважають, що підпал здійснили прихильники єдиної України і називають це "одеська Хатинь", між тим, українські патріоти навідріз заперечують своє відношення до загибелі своїх супротивників, передають Патріоти України.

На тлі цих подій в інтернеті з'явилося ще одне відео: його опублікували представники якоїсь громадської організації "Вільне місто Одеса". На ньому група чоловіків в балакалавах і зі зброєю в руках заявляють, що "кров" біля української дипломатичної місії в Москві пролили саме вони.

Можна почути, що голос у них змінений. "Ми беремо на себе відповідальність за акцію біля посольства України в Москві і на мосту в Одесі. Ми хотіли привернути увагу росіян, українців, а також самих одеситів до саботажу розслідування злочину проти людяності, масового вбивства наших співвітчизників в Будинку профспілок в 2014 році. На нашу думку, шість років тому Одесу зрадили як Київ, так і Москва: ми ставимо інтереси одеситів вище всього іншого. Нашою метою є боротьба з американськими агресорами, нацистами із Західної України, представниками олігархічних кланів. Одеса повинна отримати незалежність і повну автономію від незаконної київської влади, стати по-справжньому вільним містом", - йдеться в заяві.


Однак звертає на себе увагу той факт, що "активісти" віщали незрозуміло з якого місця і позували на тлі прапора, дуже схожого на японський: не виключено, що дане відео є постановочним і змонтованим фейком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...