Хіти тижня. Відомий журналіст вимагає від українського президента вибачень перед бійцями ЗСУ

26 березня президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, де заявив, що прем'єр-міністру доручив завдання вирішити питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають.

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Верховний головнокомандувач Зеленський повинен принести вибачення сержанту 93-ї бригади Володимиру Остапенку і забезпечити українським воїнам, інфікованим коронавірусом, гідні умови лікування, передають Патріоти України.

26 березня президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, де заявив, що прем'єр-міністру доручив завдання вирішити питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають. "У нас не "совок", і не буде ніяких люксових палат для "членів ЦК", - запевняв глава держави.

Кілька днів тому главу держави госпіталізували в окрему палату "Феофанії" при температурі 37,5 градусів. Прес-секретар президента Юлія Мендель писала, що гарант почуває себе нормально, скарг немає. Сам Зеленський напередодні також звернувся до українців зі звітом про роботу на самоізоляції: він встиг провести кілька нарад, в тому числі і переговори з Ангелою Меркель, стежить за роботою ЗМІ та ін.

"Напевно, Зеленський подумав, що всі хворі коронавірусом лікуються в таких же умовах в інших "державних і комунальних лікарнях". Так ось рекомендую президентові почитати, в яких умовах лікують коронавірус бійця 93-ї механізованої бригади Володимира Остапенка. Обстановка там настільки відрізняється від ВІП-палат "Феофанії", що виникає питання - а чому солдат лікують не там, а в убитій казармі в Старичах?" - обурився Бутусов. Він упевнений, що глава держави повинен принести вибачення військовослужбовцям і змінити умови їх лікування.

Обурення виникло після розповіді Остапенка про боротьбу з коронавірусом. За словами військового, спочатку в медчастині його симптоми захворювання назвали "акліматизацією", потім йому самостійно довелося шукати машину, щоб дістатися до лікарні і здати тест, і вишенькою на торті стала палата, куди ізолювали хворого. За словами Остапенка, старі вікна довелося закривати ковдрами, в приміщенні було холодно, в туалеті без світла, зв'язок з доктором тільки в соцмережі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...