Хіти тижня. "Зеленський є Україною нового явища - "раёна", - український письменник

"Раён" - це те, чим міг стати український середній клас, але не став. Ще не має власних будинків, але давно виїхав з села.

"Президенти є відображенням народів, які їх обирають. Кравчук був Україною хитрих комуністів, які завжди тримають дулю в кишені. І щодо комунізму від українства, і щодо українства від комунізму", - пише український філософ та письменник Володимир Єрмоленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Кучма був Україною червоних директорів, малих і великих, які раптом стали червоними бізнесменами. Ющенко був Україною віднайденого хутору, з якого ми всі вийшли, і в який постійно повертаємося. Суміш національної ідеї і пасіки.

Яник був Україною криміналу, який переміг і комуністів, і червоних директорів, і нових хуторян. Але програв народу, якого, як він думав, він давно опустив як "лохів".

Порох був Україною пострадянського бізнесу. Який уже не червоний, а трохи жовто-блакитний, з червоними вкрапленнями. Суміш національної ідеї і гешефту.

Зеленський є Україною нового явища - раёна. Раён - це те, чим міг стати український середній клас, але не став. Ще не має власних будинків, але давно виїхав з села. Живе у багатоповерхівках.

Екосистема раёна дуже специфічна. Тут треба вміти вчасно дружити, вчасно бити в морду, вчасно тікати. І завжди діяти швидко. Романтика, хамство, романтика - залежно від обставин.

Українська демократія на початку ХХ століття мала йти через село. На початку ХХІ століття вона має йти через раён. Зеленський це зрозумів раніше від інших, бо він сам - раён. Раён 95.

Раён - це не добре і не погано, це реальність. Більшість із нас - звідти. Ми ж усі хочемо демократії, інклюзивності і тд. Просто ми забуваємо, що сьогодні наша демократія і інклюзивність - це Раён.

Раён може стати авторитарним, бо він живе за логікою сили. На етапі Раёну ще немає інституцій, які все балансують. У цьому найбільша небезпека. Ми уявляємо демократію як грецьку Агору, а виходить поки троєщинський ринок. І йому треба якось вирости до рівня агори. Якої насправді ніде не було - просто ідеальний і красивий образ, до якого всі прагнуть".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...