Коли за вікном мороз і негода: Найкращі зігрівальні напої для холодних зимових вечорів

Зігрітися можна по-різному: хтось воліє вкутатися в ковдру, інші вмикають обігрівач, але також можна поєднати приємне з корисним — приготувати пунш або глінтвейн і насолоджуватися домашньою атмосферою.

Коли за вікном мороз і негода, можна провести чудовий вечір вдома, тішачи себе і близьких смачними гарячими напоями. Які зігрівальні напої допоможуть весело провести час в компанії близьких та друзів, а також які зимові коктейлі можна приготувати самостійно, - передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Глінтвейн

Як приготувати глінтвейн, напевно, знає багато хто. Цей напій користується популярністю у великих компаніях, адже він не тільки зігріває, а й допомагає підбадьоритися. Існують різні рецепти глінтвейну: з додаванням алкоголю або з виноградним соком. Ми презентуємо улюблений багатьма класичний рецепт глінтвейну.

Візьміть:

  • червоне вино — 750 мл;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • воду — 100 мл;
  • тертий мускатний горіх — дрібку;
  • мелений імбир — 1 ч. л.;
  • гвоздику — 5 бутонів;
  • корицю — 1 паличку (або пів чайної ложки меленої).

Як правильно зварити глінтвейн

  1. Змішайте в місткості спеції й додайте воду. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і настоюйте протягом 10 хвилин.
  2. Процідіть відвар через сито або марлю, додайте вино і цукор.
  3. Нагрійте глінтвейн на повільному вогні до 65-70°C (поки не з'являться перші бульбашки.)
  4. Коли глінтвейн буде готовий, накрийте його кришкою і залиште настоюватися на 10 хвилин.

Грог

Цей напій придумали британські моряки, що часто хворіли на цингу і потерпали від застуд. Грог допомагає при занепаді сил, а також при нервових перевантаженнях. Слід пам'ятати, що грог — вельми міцний напій, тому вживати його потрібно в міру.

Інгредієнти:

  • чорний чай — 100 мл;
  • ром — 40 мл;
  • цукор — 3 ч. л.;
  • лимон — 4 скибки;
  • кардамон — 3 зерна;
  • гвоздика — 2 бутони.

Як приготувати грог вдома

  1. Заваріть міцний чорний чай, опісля окремо закип'ятіть дві склянки води з додаванням рому (20 мл) і цукру.
  2. В чай додайте лимон, кардамон, гвоздику і влийте ромово-цукровий сироп.
  3. Підігрійте алкоголь, що залишився, і також додайте його в напій. Акуратно перемішайте і перед вживанням трохи остудіть.

Гарячий ягідний пунш

Якщо алкогольні коктейлі набридли й хочеться чогось легшого — приготуйте ягідний пунш. Цей напій допоможе зігрітися і поповнити запас вітамінів в організмі.

Інгредієнти:

  • сік (гранатовий, вишневий, яблучний) — 250 мл;
  • мед — 2 ст. л.;
  • чай — 2 пакетики;
  • лимон — 30 г;
  • мандарин — 50 г;
  • кориця, кардамон, мускатний горіх — на смак.

Спосіб приготування

  1. У 250-300 мл окропу опускаємо чайні пакетики, додаємо сік, мандарини й лимон.
  2. Рідину ставимо на вогонь і нагріваємо. Як закипить, знімаємо з вогню.
  3. Додаємо прянощі та мед, настоюємо кілька хвилин під кришкою.
  4. Напій перед вживанням проціджуємо і наливаємо в горнятка.

Масала-чай

Цей напій родом з Індії цілком може очолити список в категорії "Найкращі зігрівальні чаї". Він чудово стимулює імунну систему і допомагає під час застуди. А також має неймовірний аромат, яким хочеться насолоджуватися в холодні зимові вечори.

Візьміть:

  • молоко — 2,5 склянки;
  • чорний чай — 2 склянки;
  • цукор — 1-2 ст. л.;
  • сухий імбир — 1/4 ч. л.;
  • кардамон — 2 шт.;
  • гвоздику — 1/4 ч. л.;
  • мускатний горіх — дрібку.

Рецепт масала-чаю

  1. Заваріть чорний чай і дайте йому добре настоятися.
  2. Перелийте чай в каструлю, додайте молоко, цукор і спеції, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  3. Зніміть напій з вогню і процідіть його.

Медово-імбирний збитень

У корені імбиру міститься велика кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет і захищає організм від застуд. У поєднанні з медом імбир подвійно корисний. Приготуйте смачний збитень вдома — і зарядіться енергією та гарним настроєм.

Що знадобиться:

  • корінь імбиру — 10 г;
  • вода — 500 мл;
  • мед — 3 ст. л.;
  • кориця - 0,5 ч. л.;
  • половина лимона;
  • 10 паличок гвоздики.

Спосіб приготування

  1. Доведіть воду до кипіння і зніміть з вогню.
  2. Далі потрібно вичавити лимон, а цедру потерти на тертці. Поріжте тоненько імбир.
  3. Додайте в окріп лимон, імбир, мед і прянощі, накрийте кришкою і настоюйте протягом пів години. Перед вживанням напій потрібно процідити.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чиновники з Міноборони авансують підприємствам десятки мільярдів гривень, однак на фронт у заявлені терміни доходить менше половини мін, - Борислав Береза

п’ятниця, 22 листопад 2024, 14:17

"Чиновники з Міноборони вкотре сіли в калюжу: авансують підприємствам десятки мільярдів гривень, однак на фронт у заявлені терміни доходить менше половини мін. Однак і з ними серйозні проблеми. Що відбувається? "Нам не страшні московські воші, нам стра...

Тільки одна людина, яка називала мене "кастрюлеголовой", вибачилася після початку великої війни, - журналістка

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:43

"Вчора був той самий день – День гідності та свободи. Трохи не пропустила. День "майданутых", по-простому", - пише харківська журналістка Анна Гін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Не віриться, що вже ...