Комплекси розмінування MICLIC стали пріоритетною ціллю для росіян

Україна активно використовує комплекси розмінування M58 MICLIC для створення проходів для техніки.

Проте ці американські комплекси стали пріоритетною ціллю для російських окупантів.

Раніше для боротьби з замінованою територією Україна використовувала радянські системи, як реактивні установки УР-77.

З 2022 року Сполучені Штати почали доповнювати українські засоби розмінування установками M58 MICLIC.

Українські військові розповіли виданню Радіо Свобода, що спочатку на мінне поле відправляють танки з тралами. Коли танк знаходить першу міну, він подає знак та відходить назад. Потім починає працювати MICLIC.

Комплекс розмінування M58 MICLIC українських військових. Липень 2023. Україна. Фото: "Радіо Свобода"

«Основне – контейнер, в якому приблизно тонна тротилу. Піднімається стріла, під 45 градусів, тут є шкала – якби машина не стояла, завжди буде 45 градусів, на пульту натискається кнопка, двигун вилітає, тягне за собою весь заряд, який знаходиться», – пояснює військовослужбовець 37 окремої бригади морської піхоти з позивним «Койот».

MICLIC робить прохід у мінному загородженні шириною 8 метрів і на глибину 100 метрів.

Основна проблема полягає в тому, що машині потрібно під’їжджати впритул до мінного поля, а отже, і до лінії фронту. Також при влучанні снаряда, MICLIC може вибухнути та вбити всіх поруч на значній площі.

Комплекс розмінування M58 MICLIC та бронемашина M113A3 українських військових. Листопад 2022. Україна. Фото: Оперативний ЗСУ

«В реальних бойових умовах ми мали його застосовувати, не буду називати дату, але пішло трошки дещо не так, тому для того, щоб, скажемо так, зберегти цілісність, по-перше, свого екіпажу, який складається з 4 осіб, а також цілісність автомобіля і поряд побратимів, тому при попаданні ворожого снаряда сюди, це пів колони знищується наших побратимів. Я ухвалив рішення покинути колону і командир схвалив, сказав, що я зробив вірно», – продовжує «Койот».

Ці установки потребують артилерійського та авіаційного прикриття для ефективного застосування на передовій.

«Штука дуже хороша, але якщо мала підтримка вогнева, то її використовувати дуже небезпечно. Якщо є авіація, артилерія, то вона працює на 100%», – каже боєць з позивним «Прада».


Також оператори цього комплексу зазначили, що установки стають пріоритетною ціллю для росіян, коли вони їх виявляють.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прямо під час марафону "Мости Владивостока": У Росії помер головний штурман Тихоокеанського флоту (відео)

субота, 28 вересень 2024, 20:21

Головний штурман Тихоокеанського флоту помер під час марафону «Мости Владивостока». Капітану 1-го рангу Євгенові Витютнєву стало зле 28 вересня під час забігу, він зійшов з дистанції. Йому терміново знадобилася допомога медиків. Однак реанімувати війсь...

СБУ затримала топ-менеджера Енергоатома на хабарі у 100 тисяч гривень - ЗМІ

субота, 28 вересень 2024, 19:43

Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександра Скопича затримала Служба безпеки України за отримання хабара у розмірі 100 тисяч гривень. Про це повідомив редактор проєкту Наші гроші Юрій Ніколов із посиланням на джерело в СБУ, передают...