Кремль нічого не зможе вдіяти: ЗСУ повинні взяти Крим в оточення і вибивати РФ далекобійними ракетами, - військовий

На фронті - тактична пауза, і вона наразі більше на користь російській армії, заявив виданню Obozrevatel ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

Водночас протягом цього часу у партнерів є час поставити ЗСУ більше важкої техніки для потужного контрудару, про що вони вже відкрито кажуть, зауважив військовий. Гетьман погоджується, що звільнення Криму має увійти до мети контрнаступу, але для цього Україні потрібні далекобійні боєприпаси.

Українські сили повинні взяти півострів в оперативне оточення, пояснює військовий, і вибивати залишки ворога далекобійними ракетами.

"Для цього дійсно треба буде вийти до Мелітополя, далі до Маріуполя і до Азовського моря, нам знадобиться далекобійна зброя, щоб перерізати шляхи постачання угруповання російської армії в Криму по суходолу, потім доруйнувати Керченський міст. Тоді Крим опиниться в оперативному оточенні, бо в такому разі вони зможуть щось постачати тільки морем, але це вже суттєво не вплине на боєздатність угруповання. Тоді ми зможемо атакувати військові бази в Криму, зокрема далекобійними ракетами, і звільнити український півострів", - сказав він.

Крим буде потужним політичним ударом по керівництву Російської Федерації, зауважує Гетьман. Понад те, Україна зусиллями міжнародних організацій повинна хоч би на кілька років після війни створити демілітаризовану зону на 200-300 км углиб Росії, щоб запобігти повторенню агресії Кремля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...