"Курорти під Одесою стали жлобськими, засміченими, небезпечними", - український письменник

На Одещині не впоралися із шансами та можливостями, які їм надали відпочивальники, що щедро платили за "українське море".

"Після анексії Криму я переорієнтувався на Одеську область. Ми їздимо туди в район Затоки та Кароліно-Бугаз уже четвертий рік поспіль та залишаємо загалом кожного разу близько тридцяти тисяч гривень за двотижневий відпочинок на трьох. Тобто, лише наша родина заплатила за ці роки понад 120 тисяч гривень. Але якщо спочатку місцеві власники міні-готелів мали ентузіазм, чудові піщані пляжі регулярно прибирали, то тепер, на четвертий рік, картина стала надзвичайно сумною: за два тижні пляж не прибрали з просіюванням піску жодного разу, поруч немає кабінок для перевдягання і навіть смітників! Я вже мовчу про постійну присутність рятувальників чи сіток від великих медуз, які жаляться, мов кропива, і яких панічно бояться діти", - пише Петро Яценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Буйків, які позначають безпечну для купання зону, на кілька кілометрів пляжу аж три! І ті зроблені з підручних засобів: каністр з-під будівельної ґрунтовки. На залізничних станціях, які давно потребують ремонту, гостей тут зустрічають гори сміття. Уздовж доріг взагалі не передбачені тротуари. Величезні безцінні ділянки пляжу назавжди втрачені, бо їх забудовано бетонними коробками з височезними парканами, у стіни яких б'ють морські хвилі. Суцільне жлобство довершують крики про пахлаву і кукурудзу в матюгальники, постійне намагання відпочивальників слухати попсу з портативних колонок та смітити прямо собі під ноги.

Звісно, я знаю, як уникати цього, або створювати собі комфортні умови в цих краях. Але зараз відпочинок на першій лінії біля моря у пристойному готелі з повним пансіоном в Затоці у сезон за ціною вже впритул наблизився до відпочинку в Туреччині і перегнав Єгипет. Єдиною перевагою ще залишаються кілька додаткових днів відпочинку на морі за ці гроші, але часом їх може "з'їсти" холодна течія, що перетворює воду на крижану купіль, і це може тривати кілька днів або й тижнів.

Крім того, на заміну ентузіазму та захвату від можливостей до власників місцевих готельчиків прийшла незрозуміла кримська зверхність. Мовляв, куди ви подінетеся? Тут усе одно найдешевше.

На жаль, на мою думку, курорти під Одесою не впоралися із шансами та можливостями, які їм надали ми, відпочивальники, що щедро платили за "українське море". Воно так і не стало українським, але стало жлобським, засміченим, небезпечним. Сенсу возити свої гроші сюди я більше не бачу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...