Київський військкомат списав із обліку понад 20 офіцерів, - журналістське розслідування

У столичному військкоматі понад 20 офіцерів безпідставно списали з військового обліку. Після перевірки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби. Це з'ясували журналісти «Слідства.Інфо», передають Патріоти України.

Так, посилаючись на результати перевірки Військової служби правопорядку (ВСП), журналісти стверджують, що протягом 2022 – 2023 років у Печерському військкоматі з військового обліку списали щонайменше 24 офіцерів запасу. Вони мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

За даними правоохоронців, списання відбувалось із порушеннями процедури, зокрема в особових справах тих, кого визнали непридатними до служби, немає свідоцтва про хворобу. Згідно із цим документом, військово-лікарська комісія і має оформлювати постанову про непридатність.

Порушення розслідуватимуть як недбале ставлення до військової служби, кажуть у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону на запит журналістів. За тією самою статтею розслідуватимуть такі самі порушення і в Голосіївському військкоматі, де також провели перевірку.

Натомість Печерський військкомат відмовилися спілкуватись із журналістами. «Вважаємо некоректним надавати будь-які коментарі з питань діяльності ВСП під час проведення перевірки та оцінювати її результати», – йдеться у відповіді на запит журналістів, яку підписав начальник ТЦК полковник Калугін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...