"Лукашенко поїхав до Китаю точно не обговорювати економічне співробітництво (хоча саме це анонсується)", - Голобуцький

"Лукашенко поїхав до Китаю точно не обговорювати економічне співробітництво (хоча саме це анонсується). Бо всього можливого співробітництва - це якби Лукашенко просто віддав весь внутрішній ринок країни Китаю. Бо навіть Росія має вдесятеро меншу за Китай економіку і є сумнівної цінності економічним партнером (якщо не враховувати видоювання з неї практично за безкоштовно різноманітної сировини, від газу до деревини). А крихітна економіка Білорусі - це ні про що для такого рівня міждержавних переговорів", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Є версія, що Лукашенко дійсно повіз Сі якийсь меседж від Путіна. Але це цілком міг зробити сам Путін або хтось з його оточення. Лукашенко там без потреби. Тим більше, якщо припустити, що йдеться про якісь закриті домовленості про поставки зброї чи про надання якихось військових технологій - про це мав би домовлятись Шойгу чи Мішустін, чи той же Мєдвєдєв як керівник профільного напрямку. Чи Герасимов. Яким боком тут президент Білорусі, котрий досі успішно впирається руками й ногами запихуванню в пічку війни?
Спроба зробити з Білорусі «ворота до Росії для китайської зброї» і так приховати джерело поставок, бо США вже висловили невдоволення і навіть позначили покарання (значне обмеження доступу до американського ринку)? Гм... Це росіянам можна було згодувати версію про "білоруські креветки й устриці", які з'явились на полицях і в ресторанах після запровадження санкцій. А розраховувати обдурити НАТО в разі появи "з Білорусі" очевидно китайської зброї, технологій і ще чогось - це навіть не смішно.
Це, навпаки, більше схоже на спробу Лукашенка вирватись з обіймів Росії. Це цілком корелює з тим, що вже цілий рік білоруська армія успішно уникає прямої участі у війні, розв'язаній "союзною державою". Все ж Лукашенко 29 років при владі. Він бачив багато чого, бачив і попередника Путіна, і кінець єльцинської епохи. І, звісно, Лукашенку зрозуміло, що справа йде до кінця: рік, максимум два, і путінська Росія відійде в історію. А Лукашенко хоче зістрибнути з потяга, поки той ще тільки почав падати у прірву.
Грубо кажучи, це схоже на пошук Лукашенком нового хазяїна, іншої «сильної руки». Ну ж не на Заході Лукашенко має шукати прикриття – там, де він ніхто, невизнаний президент, диктатор, поплічник терористів тощо. Сі ж цілком для цього підходить: тільки початок третьої каденції, при владі найпевніше буде ще достатньо довго (на вік 68-річного Лукашенка вистачить точно), Китай – величезна країна з потужною економікою, при тому зацікавлена в плацдармі в Європі. Плюс для Сі не становитиме жодної проблеми протистояти Путіну – адже той гарантовано не зрадіє настільки ганебній втечі васала.
Якщо коротко сформулювати моє припущення: Лукашенко хоче, щоб саме Китай став гарантом того, що Білорусь не змусять напряму взяти участь у війні проти України. А успішні переговори означатимуть, що до нас не зайде армія з території Білорусі".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російський" військовослужбовець, який відкрив вогонь по "своїх", виявився жителем окупованих територій

субота, 4 травень 2024, 19:53

"Російський" військовослужбовець відкрив вогонь по "своїх" і розстріляв шістьох командирів із 70-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела з боку противника, передають Патріоти України. Росіяни роз...

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...