"Маємо ситуацію, коли розвал Росії вигідний одночасно і зовнішнім, і внутрішнім силам. За такого історичного запиту в імперії немає шансів втриматись цілісною", - Голобуцький

"В нас на очах формується цікавий історичний феномен: "момент рівноваги внутрішнього і зовнішнього запиту на демонтаж імперії". Спочатку про демонтаж РФ на національні держави як єдиний ефективний спосіб убезпечити регіон від наступної російської агресії заговорили в Україні - окремі ініціативні групи, наближені до спецструктур, і власне самі безпекові структури. Це було ще 2014-го", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Потім за сприяння цих груп активізувались національні "рухи поневолених народів" всередині Росії. Але тоді більше як прагнення культурних автономій, а не державного суверенітету.
Потім ідею підхопили наші союзники, передусім з військових кіл, але пізніше долучились політики: імперія не може лишатись імперією, вона має припинити своє існування.
І тепер Кадиров перший заговорив про "удільні війська" в кожному регіоні, тоді до нього долічився Аксьонов з окупованого Криму, тоді Архангельщина... Місцеві "князьки" з ентузіазмом вчепились в ідею феодалізації, судячи з усього.
Ймовірно, російські чиновники другого ешелону і регіональні призначенці в такий спосіб розраховують втекти від відповідальності за збройну агресію Росії: мовляв, це Путін і Москва вирішували, ми ні до чого, в нас от свій регіон, своя влада, ми воювати не хотіли і відповідальність нести не повинні. І це цілком може спрацювати.
Відмова від судового переслідування в обмін на повноцінний демонтаж імперії - в принципі, це в наших інтересах і в інтересах союзників. Адже це вже стало консенсусною позицією: безпека регіону і світу в середньо- і довгостроковій перспективі можлива тільки за умови припинення існування Росії як величезної держави.
Незалежно від розвитку подій - чи наважиться Путін, чи ні - світ прийняв до уваги готовність Росії завдати ядерного удару по Європі. Отже, Росія має припинити бути, бо жодних обіцянок і гарантій від неї, що "більше ніколи", ніхто не прийме.
Отже, зараз маємо ситуацію, коли розвал Росії вигідний одночасно і зовнішнім, і внутрішнім силам. За такого історичного запиту в імперії немає шансів втриматись цілісною. І це добре для всіх".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...