"Мільйони українців мають одне питання: а так можна було?": Нардепка рознесла позицію союзників України після іранської атаки на Ізраїль

Після того, як США допомогли Ізраїлю збити майже всі дрони та ракети Ірану вночі 14 квітня, в української сторони виникли питання, чому так не допомагають Україні у війні з Росією. Про це повідомила голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, народна депутатка Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Так, у ніч на 14 квітня збивали іранські балістичні і крилаті ракети не тільки Залізний купол Ізраїлю, а й з американських та британських літаків та винищувачів Іорданіі. Єгипет теж був готовий допомогти. Під ранок Іран поінформував, що "удар досягнув цілі".

"Сьогодні мільйони українців мають одне питання: а так можна було? Можна було збити всі російські ракети за допомогою винищувачів союзників? Можна було задіяти сили сусідніх країн? Зрештою, можна було посилити українське ППО не після, а до нападу... От так можна було дати по зубам агресору спільно і відразу, і не допустити найкровопролитнішоі війни в центрі Європи після Другої світової?", - написала вона.

Нардепка нагадала, що Україна витримала російські атаки з понад ста крилатих та балістичних ракет, які перетворювали на руїни будинки, пошкоджували критичну інфраструктуру, вбивали українців, мільйони людей стали біженцями.

Вона сподівається, що з історії з Іраном та допомогою Ізраїлю від союзників будуть зроблені висновки українськими стратегічними партнерами, оскільки військові стратегічні угоди - "це не лише папір". "А після нас росіяни будуть загрожувати вам. Висновки - що зло долається спільними силами. І розуміє лише мову сили, а не словесні занепокоєння. Сподіваюся, ця спільність проявиться хоча б у спільному пакеті допомоги Україні та Ізраїлю в американському парламенті, який тепер набирає вже критичної актуальності", - додала Сюмар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Що побажати ідіотам, які проти доріг на лінії розмежування? Хай спробують міняти колеса під обстрілом чи евакуюватися по бездоріжжю з пораненнями, - волонтерка

четвер, 16 травень 2024, 12:55

"Стикнулася вчора з дописом, якщо коротко, про "ті, що робили дороги від лінії розмежування до наших міст, мають сісти в тюрму й надовго". І коменти: "Вкладатися в дороги, коли країні потрібні дрони (снаряди, ракети, тощо) – злочин", "Вони робили дорог...

Експерт назвав три найважливіші речі, яких Путін хоче від Сі Цзіньпіна

четвер, 16 травень 2024, 12:15

В рамках візиту до Китаю російський диктатор Володимир Путін хоче врегулювати платежі між країнами, домовитися про збільшення експорту газу та нафти і залучити китайські інвестиції. Про це в коментарі «Радіо Свобода» розповів китаїст Олексій Чигадаєв, ...