Міста людей на Марсі: У мережі показали найцікавіші проекти колонізації Червоної планети (фото, відео)

Співробітники Interstellar Labs планують мережу біомів в Мохаві в Каліфорнії, яка може стати прототипом майбутнього житла на Марсі.

В мережі оприлюднили проекти колонізації Марса, серед варіантів є кілька досить цікавих і практичних, адже останні випробування прототипу Starship Ілона Маска натякають на те, що колонізація Марса - це не фантастика, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Паризька компанія Interstellar Labs займається будівництвом біорегенеративних сіл на Землі і за її межами. Зараз співробітники Interstellar Labs планують мережу биомів в Мохаві в Каліфорнії, яка може стати прототипом майбутнього житла на Марсі.

EBIOS - це експериментальна біорегенератівная станція, яка вдає із себе "кругле" село з "регенеративними технологіями життєзабезпечення". Головний принцип цього проекту полягає в створенні технологій, які допоможуть зберегти (і можливо відновити) земне життя на інших планетах. Зараз Interstellar Labs тісно співпрацює з NASA, щоб створити ідеальне середовище існування, яка допоможе людям почати нову епоху у вивченні інших планет.

Ще один проект, який вже відзначило NASA - концепт 3D-будинків від архітектурного бюро AI SpaceFactory. З цим проектом компанія увійшла в число фіналістів конкурсу від NASA і стала відома на весь світ своїми марсіанськими "вуликами". Оскільки проект спочатку передбачає використання тільки елементів, які є на Марсі, це зменшує його залежність від будівельних матеріалів з Землі, а значить і скорочує вартість, а головне час будівлі.

А ось переможцем конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge від NASA став проект Zopherus, розроблений командою з Арканзасу. Передбачається, що на Червону планету приземлиться павукоподібних апарат з 3D-принтером, який спочатку досліджує територію, а потім почне будувати житлові модулі, які можуть бути зведені без втручання людини і можуть очікувати землян довгий час.

Також як і проект від AI SpaceFactory в якості матеріалу для друку Zopherus буде використовувати марсіанський грунт, який збиратимуть спеціальні роботи-помічники.

У списку цікавих і перспективних проектів є і такі, які вже мають прототипи на Землі. Так в ОАЕ вже практично повністю зведене марсіанське наукове місто Mars Science City від датського архітектора Бьярке Інгельса. Головна мета цього проекту - імітація життя на Марсі, а також створення космічного кампусу для вчених.

Роботи, які проводяться в лабораторіях Mars Science City, присвячені дослідженню форм енергії, їжі і води для майбутнього життя на Марсі. Всі споруди міста знаходяться практично під землею і захищені спеціальними куполами, які надруковані на 3D-принтерах. В якості основного будівельного матеріалу творці міста використовували пустельний пісок. Влада країни активно співпрацює з архітектурною компанією BIG і допомагають даним проектом, так як в ОАЕ зараз йде активна "пропаганда" космічних досягнень.

Якщо відійти від варіантів з 3D-печаткою додому, то варто виділити проект малазійських дизайнерів Seed of Life. Автори концепту планують використовувати бамбук, вирощений на Марсі, щоб побудувати житло для перших колонізаторів. Суть проекту полягає в зведенні серії овальних структур, витканих з бамбука автономними роботами. Творці стверджують, що такий принцип не вимагає ні будівельних матеріалів, ні дорогого устаткування для 3D-друку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...