"Місто майже розрізане навпіл": Військовий експерт - про поточну ситуацію в Авдіївці

Станом на 16 лютого російські військові продовжують активний наступ на Авдіївському напрямку. Однак втрати противника у сім разів більші. Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що українським силам протидіють не лише підрозділи 1-го армійського корпусу, сформованого з мешканців Донеччини, але й численні російські частини. Також є інформація, що в Авдіївку планують передислоковувати 90-ту танкову дивізію. Загалом в штурмі міста беруть участь 55-60 тисяч живої сили.

"Росіяни намагаються заходити в місто через приватний сектор на півдні. Місто майже розрізане навпіл. Два основних пункти опору - Коксохім на півночі і на заході - 9 квартал. Через Коксохім іде траса на Авдіївку, а через 9 квартал - декілька ґрунтових доріг. І по цих дорогах в разі потреби будуть виводитися наші підрозділи", - пояснив оглядач.

Російській армії вдається просуватися саме завдяки тотальній перевазі в людському ресурсі, а також через недостатню кількість у ЗСУ боєприпасів. Фактично українці на полі бою воюють без артилерії, тоді як росіяни зосередили там все можливе. Також в української сторони немає можливості протидіяти тактичній авіації, що дає росіянам можливість масово використовувати керовані авіаційні бомби (КАБ).

"Днями було зареєстровано рекорд - 130 КАБ на добу, причому більшість з них - в Авдіївці. Баланс втрат - 1 до 5-7 у росіян. Росіяни там планують наступ на півдні, але, скоріше за все, не зможуть розпочати його до виборів Путіна. Тому вони концентруватимуть зусилля на Авдіївці, щоб отримати якусь перемогу. Також росіяни найближчим часом можуть почати розвідку боєм, яка триватиме близько місяця, а після виборів можуть почати наступ", - додав Олександр Коваленко.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...