"Московські князі навколішках не стояли - вони повзали перед ханом", - журналіст

"Як виникла Москва? Досі це невідомо, і дата 1147 рік, яку колись "вставили" у літопис, напевне фальшива. І то там не місто згадується, а місцевість. Принаймні у перших переписах населення улусу Джучі про Москву ані слова", - пише журналіст Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А от коли і як Москва піднялася – тут жодних сумнівів. Завдяки Орді. Орда допомагала Москві нищити її противників; Орда дозволяла Москві "тирити" гроші з данини, яку доручила їй збирати з околишніх князівств; Орда надавала преференції її князям та захищала московських попів. Свого часу митрополит Київський і переніс своє "сідалище" з Києва до Москви, аби бути ближчим до Сарай-Берке.

А почалося все з притаманного для Москви вчинку – зради.

1238 рік. Навала татаро-монголів на Рязанське та Володимирське князівства. Великий князь Володимирський Юрій Всеволодович тікає зі своєї столиці, зупиняється табором на річці Сіть і закликає інших князів на допомогу.

Особливе сподівання він покладав на свого рідного брата – Ярослава Всеволодовича (батько майбутнього Олександра Невського), який тоді "сидів" у Києві.

Але Ярослав на допомогу не пішов. Натомість він таємно змовився з татарами й виказав їм місце розташування табору свого брата. Татри несподівано напали на дружину Юрія Всеволодовича, розгромили її, а самого князя вбили.

Після цього загарбники віддячили зраднику, віддавши йому князівство брата.

Так Ярослав став Великим князем Володимирським і вірним холопом Золотої Орди. Він першим поїхав до столиці Орди з багатими дарами, повзав рачки перед ханським престолом і допомагав Батию підкорювати Чернігів, Київ та інші міста і землі Руси.

За вірну службу загарбники зробили Ярослава "старшим князем на Руси". Таким собі "гауляйтером". Його син Олександр (якого "найправдивіша" російська історія зробить "Невським") став названим сином хана Батия, кровним побратимом його старшого сина, спадкоємця престолу Сартака та ще більшим ханським холуєм, ніж батько, хоча це, здається й неможливим.

Так почався підйом другорядного Володимирського князівства, а потім і Москви (швидше за все заснованій тими ж таки татарами як місце збору данини), першим князем якої став Данило, молодший син Олександра Невського, батько знаменитого Івана Калити. Іван Калита, користуючись підтримкою Орди, тупо грабував усі навколишні князівства, роблячи Москву багатою...

Це якщо коротко.

І да: на цьому малюнку зображено не зовсім правду. Московські князі перед ханським троном навколішках не стояли. Вони заповзали до церемоніального ханського намету рачки й "били чолом", тобто лупили лобом об підлогу, аж поки хан милостиво не дозволяв піднятися на коліна. Іноді такого дозволу не було".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...