На Херсонщині український дрон підірвав будинок колаборанта

Рано вранці 9 лютого в селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини з українського дрона підірвали будинок місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця на прізвисько «Танкіст». Він, на жаль, вижив, але будинок колаборанта і його автомобіль добряче пошкоджені. Це вже не перша спроба підриву «Танкіста» з повітря. Оскільки українських дронів у селищі помітно побільшало, окупанти намагаються менше пересуватися місцевими дорогами. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації, передають Патріоти України.

Український дрон залетів до будинку 54-річного Геннадія Коломойця, голови окупаційної адміністрації селища Нова Маячка Херсонщини біля четвертої години ранку 9 лютого. Від вибуху розбило його автівку і пошкодило сам будинок. Сам гауляйтер, більш відомий під прізвиськом «Танкіст» і його дружина вижили.

За словами мешканців Нової Маячки, це не перша спроба ліквідації Геннадія Коломойця. Перший дрон нещодавно впав у городі «Танкіста».

«Зараз у селищі українських дронів як бджіл. Через це російські окупанти намагаються менш відкрито пересуватися місцевими дорогами, їхніх «Уралів» у Новій Маячці помітно поменшало. Переживати чужинцям є за що: наші дрони підривали їх тут не раз. Сподіваємось, наступного разу «Танкіст» отримає своє і вже не виживе», – розповіли джерела ЦЖР.

Селище Нова Маячка розташоване приблизно в 20 км від лінії зіткнення по Дніпру.

Як повідомляв ЦЖР, Геннадій Коломоєць, голова окупаційної адміністрації Нової Маячки Ювілейної громади до 2017 року працював керівником новомаячківського СКП «Сількомунгосп», а в 2020 році його обрали депутатом Ювілейної сільради від партії «За майбутнє», яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Родом Геннадій Коломоєць з селища Козацьке Новокаховської громади Каховського району. Він переїхав до Нової Маячки на початку 1990-х років і отримав тут прізвисько «Танкіст», бо ще у радянські часи не довчився в якомусь танковому училищі. «Танкіст» активно співпрацює з окупантами і допоміг їм з проведенням «референдуму» і «виборів» у вересні 2023 року, а також з відкриттям школи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...