"На цей момент висока ймовірність того, що запрошення Зеленського буде відтерміновано на невідомий період", - політтехнолог Голобуцький

"Чотири дні до очікуваного (хоча вже сумнівно) офіційного візиту Зеленського до Вашингтону. Ще до вибухів в Кабулі американські ЗМІ буде прохолодно оцінювали перспективи цього візиту. Варто зважити хоча би на заголовок «Форбс» - де Зеленського відкрито назвали «телезіркою-президентом», ще неодноразово підкреслюючи його «телевізійність», несправжність, неспроможність. Наголошуючи на критичному погіршенні справ в українській економіці за каденції Зеленського – аж до прогнозування банкрутства і «перетворення на європейську Аргентину» через держборг в 65% ВВП", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Окремо акцентували на обставинах запрошення: що це «найбільш мертвий тиждень в столичному політичному житті». Відповідно, Зеленський «поїде додому максимум з запевненнями в дружбі».
Але навіть на тлі отаких очікувань дехто сприймав цей візит як певне «вікно можливостей». За логікою окремих експертів, оскільки США змушені згорнути місію в Афганістані, то тепер вони матимуть ресурси, щоб зосередитись на допомозі Україні в нашому протистоянні Росії. Дуже сумнівна, м’яко кажучи, логіка.
Вибухи в аеропорту Кабула в четвер взагалі поставили цей візит під питання. Бо вже перенесено зустрічі і Байдена, і Меркель з прем’єром Ізраїлю. В США заговорили взагалі про можливу відставку Байдена через загибель американських військових не в рамках бойових дій, а під час евакуації. Так, американські аналітики вважають такий розвиток подій малоймовірним, однак те, що Байден найближчі тижні матиме серйозні політичні ускладнення – факт.
Отже, постає питання, чи буде взагалі в президента США час навіть на короткі перемовини з Зеленським? США від цих переговорів нічого не отримають, це однозначно. А от Зеленський їхатиме просити: підтримки, фінансування, поставок. При тому Байден і конгресмени вже зараз точно знають, що в Україні нічого не змінилось, жодне завдання Байдена не виконано, навіть документи на Коломойського не передано. Тобто, Зеленський їде «з дружбою і порожніми руками».
На цей момент висока ймовірність того, що запрошення Зеленського буде відтерміновано на невідомий період. Бо просто Байдену і Конгресу зараз не до нього.
Можливо, правильним кроком з нашого боку було би добровільно самим запропонувати Байдену перенести візит – «через форсмажорні обставини для США». З одного боку, Байден дуже «повільний керівник» - він нешвидко приймає рішення, нешвидко формулює відповіді. Скажімо, він досі не виступив на обіцяному брифінгу в Білому домі – поки так і лишається в ситуаційній кімнаті, обираючи, як йому вчинити і що саме сказати. З іншого боку, більш пізній візит, по-перше, дасть Зеленському час на виконання хоч одного завдання. Плюс це вже буде не під час канікул в Конгресі – тобто, потенційна продуктивність візиту різко збільшиться. Але таке рішення, звісно, має прийматись після офіційних заяв Білого дому і консультацій з українським МЗС".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...