На зміну "мангалам" прийдуть "вентилятори"?: Експерти оцінили нове "ноу-хау" окупантів

Масове використання ударних дронів на полі бою змушує вишукувати нові способи захисту техніки від цього озброєння. Про одне з чергових "ноу-хау", які розробляють окупанти, розповіли експерти Defence Express, передають Патріоти України.

Зазначається, що у мережі з’явилися креслення рашистів із черговим варіантом захисту бронетехніки, передусім танків. На патент противника - такий собі "вентилятор" - звернув увагу дослідник бронетехніки Андрій Тарасенко.

"Ідея виглядає таким чином — встановити у задній частині башти танка на кронштейні такий собі вентилятор з електродвигуном, що буде живитися від бортової електромережі машини та матиме закріплені пружинами та хомутами сталеві троси, що мають під час роботи створювати таке собі "захисне коло" над танком і підривати ворожі дрони на безпечній від танка відстані".

Дослідники зазначають, що невідомо, чи планують окупанти дійсно втілювати такий спосіб захисту на практиці. Техніка ворога з таким "апгрейдом" поки що помічена не була, тож цілком ймовірно, що таке оновлення просто залишиться "в шухляді".

У цьому контексті експерти нагадують про одне з минулих "вундерваффе" ворога – так звані "мангали", які рашисти почали наварювати на свої танки ще у 2021 році нібито для захисту проти ПТРК Javelin і безпілотників Bayraktar TB2.

"Згодом за результатами експлуатації на полі бою танків з "мангалами" було виявлено низку проблем, наприклад, із закорочуванням антен радіостанцій і банальними труднощами для екіпажу вилізти із танка, експлуатацією кулемета тощо. Втім, з появою ударних безпілотників різних типів, а особливо FPV-дронів "мангалізовані" захисти для танків та іншої техніки знову стали актуальними, хоч і не забезпечують стовідсотковий захист від цього озброєння", - зазначають у Defence Express.

Експерти прогнозують, що озвучені вище проблеми швидше за все будуть актуальні і для "вентиляторів", які мають бути розташовані достатньо високо для забезпечення нормальної експлуатації машини, але в такому випадку для операторів тих же FPV-дронів поцілити у ворожий танк буде цілком реально, хоч і складніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...