"НАБУ вже розуміє, що розслідування викрадення $5,5 млрд з банку - розслідування саме діяльності НБУ, а аж ніяк не Коломойського", - Фурса

Поки що інвестори закладають, що Україна залишається в програмі, навіть не дивлячись на феєричні інтерв'ю в NYT, де не перша, але й не друга людина в Україні говорить, що треба брати гроші у Путіна, а не на Заході.

"Як буде жити МВФ в новій реальності — подивимося. Занадто багато невизначеності зараз, зокрема в самому Фонді в зв’язку з новим керівництвом МВФ", - пише фінансист Сергій Фурса у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"На ринках нудно і триває мишача метушня. Основна метушня — в основних економіках. Торгові переговори між США і Китаєм, які, як виявляється, нехай і тривають, але не зрушуються фактично з мертвої точки. І, думається, навіть у геніального творця хаосу Трампа закінчилися творчі ідеї, що там робити. З умовою, звичайно, що йому треба придумати щось і не програти при цьому вибори через рецесію, яка може стати легким результатом активної торгової війни. І тут треба пам’ятати, що ще жоден президент США не переобирався під час рецесії, а у Трампа і так шанси не дуже, хоч на превеликий подив здорового глузду все ще залишаються. В результаті, волатильність ринку низька і американські індекси торгуються прямо біля своїх історичних максимумів, іноді їх оновлюючи. На цьому тижні індекс S&P500 вперше в своїй історії перевалив за позначку 3100 пунктів, поставивши черговий рекорд, уже прямо як Сергій Бубка свого часу, додаючи по сантиметру кожен раз.

У п’ятницю індекс S&P500 відкриється на позначці 3096 пунктів. У світі картина була вельми строката. У Китаї вийшла погана статистика, в Німеччині — хороша. Погану статистику з Китаю ринки перетравили краще, подумавши, що нічого страшного, більше стимулів від керівної партії. З огляду на те, що дбайливі німці не прихильники друкування грошей і стимулів від них не дочекаєшся, то хороша статистика звідти радує подвійно. Як підсумок, інвестори радіють, що в третьому кварталі німецька економіка виросла, уникнувши формального переходу в стан рецесії, яка технічно вважається фактом, якщо економіка знижується три квартали поспіль, а німецька зупинилася на двох. Зростання, звичайно, було феєричним, +0,1% ВВП, але все ж зростання.

Українські єврооблігації закінчують тиждень майже без змін. Інвесторів порадували прийняттям закону про ринок землі в першому читанні, але налякали судилищем над Писаруком. Причому налякали більше, оскільки багато розумно припускають, що не вплинути на переговори з МВФ такий поворот стратегії правоохоронних органів в Україні не може. Порадували менше ринком землі ще й тому, що багато інвесторів давно вважали це справою вирішеною і точно не дивилися жалісливі виступу з парламенті в день голосування, коли здавалося, що світ завалиться, якщо свята українська земля прирівняється в своїй святості до польської або німецької землі. Але світ не впав, більш того, встановився навіть баланс, звичний для України, адже Юлія Тимошенко пішла в опозицію. Тепер все на своїх місцях. Зокрема й український популізм, який реалізував себе в ідеї референдуму про допуск іноземців.

А місія прилітала в четвер, почувши президента, який публічно пообіцяв боротися за повернення грошей, виведених з банків. Правда, коли місія купувала квитки, бюрократи ще не здогадувалися, що робити це будуть шляхом переслідування регулятора, що роки боровся за повернення цих грошей. Ну а що, не змогли повернути, невдахи. Не олігархів ж переслідувати, кінець кінцем.

Сіль української землі. Тепер це розуміє і НАБУ, яке приходило до державного ПриватБанку за документами по суду в Лондоні, а тепер ось розуміє, що розслідування викрадення $5,5 млрд з банку — розслідування саме діяльності НБУ, а аж ніяк не Коломойського і Ко. Що ж все стало на свої місця, а то спочатку НАБУ виглядало якимось збіговиськом інопланетян, які не розуміють, як все повинно працювати в Україні згідно з давніми скрепами. Тепер зрозуміли. Як буде жити МВФ у цій новій реальності — подивимося. Занадто багато невизначеності зараз, зокрема й у самому Фонді в зв’язку з новим керівництвом МВФ.

Але поки що інвестори закладають, що Україна залишається в програмі, навіть не дивлячись на феєричні інтерв'ю в NYT, де не перша, але й не друга людина в Україні говорить, що треба брати гроші у Путіна, а не на Заході. І поки суд та діло, навіть Енергоатом задумався про випуск єврооблігацій. Треба встигнути, поки відкрите вікно можливостей. Як на зовнішньому ринку, для корпоративних емітентів, так і на внутрішньому, для Мінфіну насамперед. І гривня посилюється. Триває продаж доларів, причому не тільки іноземцями, які купують українські ОВДП. Ці іноземці зараз частина глобального тренду, на цьому тижні можна відзначити потужний приплив коштів у глобальні фонди, що інвестують в локальні валюти.

З огляду на те, що на цьому тижні Мінфіну дали право позичати наперед, зараз не можна виключати, що ми побачимо ще в цьому році семирічний випуск ОВДП. А з ним і повністю забудемо про будь-яку сезонність гривні. Український ВВП продовжує радувати. Як українців, особливо міністрів, які відповідальні за зростання ВВП, так і власників варрантів, відповідальних за гроші інвесторів. За підсумками третього кварталу ВВП України показав зростання 4,2%, другий квартал поспіль перевищуючи рівень у 4%. І вперше за довгі роки бюджет був прийнятий ще до обіду. Порушивши святу українську традицію — каламутити ночами. Все-таки у монобільшості є й свої світлі боки".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...