Найвірогідніша причина зняття Данілова, - експерт

"Секретар РНБО — тепер вже колишній — за тиждень до його звільнення прокоментував пропозиції спецпредставника КНР з питань Єваразіі Лі Хуея щодо відмови України від частини своїх територій і назвав у телемарафоні екзотичне прізвище цього спецкитайця не українською, а англійською, але вийшло російською", - пише харківський економіст та блогер Олександр Кірш на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тобто Олексій Данілов назвав його "якимось Хуі", як, власне, це прізвище й звучить і пишеться англійською: Hui. Але в мордорі почули своє, підняли всесвітній хай, і, хоча в КНР заявили, що про жодні образи на адресу свого Хуея не знають, мордорська мова перемогла англійську.

Я вже писав, хоча й в не дуже серйозному матеріалі, що, оскільки китайською прізвище Хуей взагалі вимовляється й пишеться так, що "е" в ньому немає й близько, було б правильно з урахуванням українських мовних норм і традицій перекладати його як Гуй, але в нас чомусь стали його називати так, як це зробили в мордорі, додавши зайвий звук/літеру, — Хуей.

Тож і не китайською, й не англійською, а російською, внаслідок чого чисто англійське вимовлення Данілова було сприйнято теж російською — й вийшло непорозуміння. Й вирішили не загострювати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обймав, наче рідного: Як Тищенко "заспокоював" нардепа, що отримав підозру за незаконне збагачення (фото)

четвер, 9 травень 2024, 21:15

У Мережі показали цікаву сцену з залу Верховної Ради, де одіозний нардеп Микола Тищенко "заспокоює" свого колегу зі "Слуги народу" Андрія Клочка, коли той щось довго шепоче на вухо Тищенкові. Фото опублікував нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram...

"Палимо російську техніку професійно": Українські військові потужно зупинили масований наступ окупантів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 20:52

Українські військові з 47 окремої механізованої бригади зупинили ворожий масований наступ. Росіяни застосовують величезну кількість бронетехніки та живої сили. Відповідне відео з’явилося на сторінці 47 ОМБр, передають Патріоти України. На кадрах з віде...