"Напередодні першої зустрічі з Трампом український президент опинився в дуже непростій ситуації", - Портников

Володимир Зеленський зіткнувся з ультиматумом Дональда Трампа.

"Рішення Дональда Трампа переглянути програму фінансування української обороноздатності - сигнал, який не залишає сумнівів щодо готовності американського президента здійснювати інтенсивний тиск на нове українське керівництво. Мабуть, це перший серйозний виклик, з яким зіткнувся Володимир Зеленський - причому виклик, від правильної реакції на який залежить сама стійкість української державності", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Повідомлення про наміри Трампа з'явилися на тлі несподіваної поїздки радника президента з національної безпеки Джона Болтона - його теж в медіа називають прихильником перегляду - до української столиці. Поїздка не анонсувалася, про неї стало відомо буквально за кілька годин до приїзду Болтона - зазвичай так високопоставлені чиновники приїжджають на лінію фронту. Саме за результатами переговорів Болтона із Зеленським - за справжніми результатами, а не за тим, що учасники консультацій кажуть журналістам - і буде ухвалено рішення про курс американської адміністрації по відношенню до України.

Інтереси адміністрації в цілому вже окреслені. Ні для кого не є секретом, що нагальний візит Болтона до Києва пов'язаний у першу чергу з прагненням перешкодити продажу китайським інвесторам концерну "Мотор-Січ". Для Трампа саме Китай, а зовсім не Росія - головний геополітичний противник. І ставлення до Зеленського буде залежати від того, наскільки український президент захоче підтримати Вашингтон у протистоянні і конкуренції з Пекіном.

Наступний - і не менш важливий - об'єкт роздратування Трампа - це демократи. Байден. Від того, наскільки новий український президент буде готовий стати діяльним учасником передвиборної кампанії американського колеги і сприяти компрометації його конкурента, теж залежить ставлення Трампа до України.

І, нарешті, в Києві повинні діяти так, щоб полегшити Дональду Трампу можливість домовитися з Володимиром Путіним і якщо не відновити формат "вісімки", так, принаймні, запросити російського президента на саміт «великої сімки» наступного року.

Врегулювання української кризи в цьому сенсі з самостійної політичної теми перетворюється на додаток до китайського, американського та російського сюжетів. При цьому просто погоджуватися з американськими вимогами - означає наживати собі впливових ворогів і в певних моментах діяти всупереч національним інтересам. А відмовляти Трампу - означає зіпсувати відносини з Білим домом.

Напередодні першої зустрічі з американським президентом у Варшаві 1 вересня український президент опинився в дуже непростій ситуації, з якої було б непросто знайти вихід навіть досвідченому політику і дипломату. Залишається тільки сподіватися, що Зеленському допоможе знайти правильне рішення як раз його недосвідченість".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...