Народні прикмети на 2 червня. Що треба зробити на Никифора Дубодера для того, щоб багатство не оминуло, а дівчатам щоб не залишитись без залицяльників

2 червня православна церква за новим церковним календарем вшановує пам’ять святого Никифора, який жив у VIII-IX століттях і походив з Константинополя. З дитинства його виховували в дусі глибокої віри та християнських цінностей.

Його батько, Федір, був секретарем при імператорському дворі, але через свою відданість іконошануванню був вигнаний. Після смерті чоловіка, мати Никифора, Євдокія, повернулася до Константинополя і прийняла чернечий постриг.

Никифор здобув відмінну освіту і ще в юності захоплювався читанням духовної літератури та вивченням Святого Письма. Служив радником у дворі імператора Лева IV і вів доброчесне життя, активно захищаючи святі ікони. Згодом він залишив світське життя й оселився поблизу Босфору, де заснував монастир і побудував церкву.

У 815 році, за правління імператора Лева, Никифора заслали в монастир через його протистояння єресі та захист святих ікон. Після тринадцяти років вигнання, святий Никифор помер. Його мощі, які пролежали в землі дев’ятнадцять років, були урочисто перенесені до Константинополя.

Що не можна робити 2 червня

Згідно віруванням і народним традиціям українців, сьогодні бажано не робити таке:

  • ходити до лісу
  • влаштовувати гучні святкування і веселощі
  • сваритися чи лаятися

Також не рекомендується займатися сухим прибиранням, бо це може принести нещастя і фінансові проблеми.

Народні прикмети і традиції 2 червня

У народі цей день прозвали Никифор Дубодер - наші предки в цей час заготовляли дубову кору.

З 2 червня наступав сінокіс, селяни приступали до підгортання картоплі. Господині в цей день пекли короваї.

Ввечері на стіл обов'язково потрібно було поставити свіжоспечений коровай, хліб або пиріг. Ця страва символізує гроші і притягує неабияке багатство.

А щоб грошей було ще більше, всім, кого сьогодні зустрінеш, потрібно роздавати особливі дари: дорослим — цукерки, а дітям — монети.

За народними повір'ями незаміжнім дівчатам цього дня потрібно сплести вінок і носити його цілий день - щоб наречені навколо вилися

Прикмети природи

  • горобці граються - найближчим часом буде гарна погода
  • західний вітер - до похолодання
  • від самого ранку бліде сонце, наче в тумані - погода буде теплою і тихою
  • йде дощ - до великого урожаю грибів
  • ввечері сонце закрили хмари - чекайте на дощ
  • соловей співає всю ніч - буде хороша погода
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...