Народні прикмети на 27 листопада: Романів день проти тяжких хвороб

Православна церква України 27 листопада за новим стилем вшановує преподобного Романа Антіохійського, якому моляться про лікування безпліддя та тяжких хвороб. Також у цей день вшановують ікону Богородиці "Знамення".

У народне свято 27 листопада намагалися встати якомога раніше вранці і вийти на вулицю, стати обличчям до вітру і дозволити йому "видути" з голови тривоги та погані думки. Люди вірили, що такий ритуал у день Романа принесе щастя.

За старим стилем 27 листопада церква шанує учня Ісуса і одного з 12 апостолів Пилипа. У цей день відзначається Пилипівське заговіння - останній день у році, коли можна їсти м'ясо і молочні продукти. Вже 28 листопада починався Різдвяний піст, який також називають Пилипівкою. Триває піст 40 днів до самого Різдва.

У цей день ще можна їсти м'ясні, молочні та яєчні страви, а також пити вино після вечері. Жінки на свято 27 листопада збиралися разом з подругами і пряли льон. За рукоділлям обговорювали останні новини та плітки.

За давньою традицією у це народне свято збиралися ввечері за одним столом і всі разом вечеряли і в останній раз перед постом їли м'ясо. Залишки вечері згодовували котам і собакам, а також домашній худобі, щоб всі тварини легко пережили пост.

У Київській Русі це був останній день у році, коли можна було грати весілля. Тому закохані намагалися одружитися до Філіппового дня.

Що не можна робити 27 листопада

У цей день не можна спати до обіду і лінуватися, інакше таку людину будуть переслідувати невдачі.

У цей день не варто гуляти в тій місцевості, де водяться вовки, оскільки ці тварини сьогодні стають дуже агресивними.

Не варто пускати незнайомців в будинок сьогодні.

Батькам не можна в цей день сваритися з дітьми і лаяти їх, інакше відносини з дитиною серйозно зіпсуються.

У цей день не варто приймати подарунки, якщо у вас немає дня народження, оскільки так можна накликати біду.

Прикмети погоди 27 листопада

Існують такі прикмети про погоду у цей день:

  • Якщо весь день хмарно і сонце жодного разу не виглянуло, то зима буде пізньою.
  • Якщо день сонячний, то в наступному році буде хороший урожай зерна.
  • Ворони голосно каркають - до швидкої відлиги.
  • Іній в цей день обіцяє хороший урожай вівса, а дощ - пшениці.
  • Качки і гуси полетіли в теплі краї на зимівлю - до швидкого початку справжньої зими.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...