Народні прикмети на 7 листопада: Що треба зробити у Феодотів день для душевного здоров'я

Православна церква України 7 листопада за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Феодота Анкірського і преподобного Лазаря Галісійського, а також мучениць Фесалонікії і Касинії. За старим стилем церква 7 листопада згадувала праведну Тавіфу і мученика Феодота Мелетійського.

7 листопада, за давніми віруваннями, буде корисно для душевного здоров'я трохи поплакати і пожаліти себе. Люди вірили, що якщо в цей оплакати свої проблеми, образи і тривоги, то після цього стане набагато легше. Також в цей день народ оплакував померлих друзів і рідних. Вважалося, що після цього покійному стане легше на тому світі.

Феодотів день часто проводили на кладовищі, доглядаючи за могилами близьких. Біля могили прибирали і пололи бур'яни, висаджували нові квіти. Після кладовища йшли до церкви і ставили свічки за упокій близьких. Якщо в свято 7 листопада йшов дощ або сніг, то люди говорили, що природа плаче за загиблими.

Часто до початку листопада наступали перші серйозні заморозки, а річки вже покривалися кіркою льоду. Тому одна з назв народного свята - Феодот-Льодостав. Рибалки готувалися до підлідної риболовлі. У рибалок в цю дату буде багатий улов.

День здавна вважається вдалим для рукоділля і ручної праці. Також цей день, за повір'ями, вдалий для сиріт - їм допомагають святі дня.

Що не можна робити 7 листопада

Вагітним жінкам в цей день не можна злитися і сваритися з близькими, згадувати старі образи, обманювати інших людей. Тоді їхній малюк точно народиться здоровим. Також не варто думати про погане, оскільки негативні переживання можуть вплинути на здоров'ї дитини.

Брехати і обманювати 7 листопада не можна, інакше з вами вчинять так само.

Невдалий день для ведення бізнесу, торгівлі, великих покупок і укладення угод

7 листопада не можна в'язати, але можна ткати і вишивати.

Не можна спати на чужій подушці в цю ніч. Також вночі не можна спати під місячним світлом.

Прикмети погоди 7 листопада

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо на дорогах ожеледь, то зима буде затяжною.
  • Листя на вишні досі жовте - до пізньої зими.
  • Якщо вночі не видно зірок, то скоро настане похолодання.
  • Випав сніг - до хорошого врожаю озимих і злакових культур.
  • Ворони риються в землі і впали листі - до морозного листопада.
  • Зима настане пізно, якщо до цього дня не пропали павуки і мухи.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...