Народні прикмети на 9 липня. Варто пошукати суницю

9 липня в церковному календарі день пам’яті святого священномученика Панкратія, єпископа Тавроменійського.

Панкратій народився в Антіохії (сучасна Туреччина) у благочестивій родині. За легендою, він зустрівся з апостолом Петром ще в юнацькі роки. Його батьки прийняли християнство, і Панкратій сам прагнув до духовного життя.

Після смерті батьків Панкратій вирушив до Палестини, де став учнем апостола Петра. Згодом Панкратій супроводжував апостола Петра в його подорожах і проповідях. Після того, як апостол Петро висвятив його на єпископа, Панкратій був направлений до міста Тавроменія на Сицилії (сучасна Таорміна).

У Тавроменії Панкратій активно проповідував християнство, навертаючи багатьох язичників до віри. За його діяльності в місті було побудовано християнську церкву, і місцева громада значно зросла. Його активна діяльність та успіхи у поширенні християнства викликали ненависть серед язичників. Вони підняли бунт проти єпископа та його прихильників. Панкратій був схоплений і побитий до смерті камінням у 1 столітті (приблизно в 90-ті роки).

Прикмети 9 липня.

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: темний місяць — до кінця липня йтимуть дощі;
  • ще не дозріла чорниця — буде холодною осінь;
  • павуки плетуть павутину біля будинку — буде гарна погода;
  • зірки тьмяні — чекайте на морозну зиму.

Що не можна робити 9 липня

Не варто цього дня сваритися з батьками, навіть якщо вони не мають рацію. Також намагайтесь не відмовляти у допомозі тим, хто її потребує, інакше опинитесь в такій самій ситуації.

Що можна робити 9 липня

В цей час на грядках з'являються перші огірки. В давнину існував цікавий звичай. Потрібно було зірвати перший огірок в секреті від інших членів родини, закопати його в таємному місці на городі, тоді наступного року урожай буде ще більшим. Щоб отримати щастя і добробут — переїжджайте на нове місце.

Колись також вважалось, що бов'язково потрібно з'їсти суницю цього дня

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

С-70 "Охотнік", ударний БПЛА 6 покоління? - Serg Marco

неділя, 6 жовтень 2024, 23:38

З початку 2000-х років в США почали відпрацьовувати концепцію великого ударного БПЛА і так зʼявився Х-45 від компанії Boeing. Він став дуже дорогим для застосування, але в ньому були цікаві та перспективні рішення, і хотілось їх застосувати не глядячі ...

Огляд карти бойових дій за 6 жовтня 2024 року - Злий Одесит

неділя, 6 жовтень 2024, 22:56

Сьогодні 6 жовтня. Триває 956 доба повномасштабного вторгнення росії в Україну. 136 тижнів героїчної оборони України. На минулому тижні ми втратили Вугледар: які це матиме наслідки та які можливі подальші дії військ країни-агресорки. Огляд карти бойови...