Народились в сорочці: Історії людей, які вижили після страшних авіакатастроф (відео)

Таких випадків у світовій історії авіації значно більше, ніж можна було уявити.

Історії людей, які дивом вціліли після страшних аварій у повітрі, змогли їх пережити та повернутись до звичного життя, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

  • Диво на Гудзоні

Так, 15 січня 2009 року у Нью-Йорку пілот Челсі Салленбергер посадив на ріку Гудзон аеробус А-320. За півтори хвилини після злету лайнер, набравши висоту майже тисячу метрів, зіткнувся зі зграєю птахів. Обидва двигуни вийшли з ладу. Екіпаж мав секунди, щоб ухвалити доленосне рішення.

10 років потому командир літака згадав той день. "Це сталось тут, це було єдине місце, де міг сісти літак. Тієї миті я був абсолютно впевнений, що зможу посадити літак на воду", - розповів пілот Челсі Салленбергер.

Усі 150 пасажирів та п'ятеро членів екіпажу були врятовані. В історію ця посадка увійшла під назвою "Диво на Гудзоні".

  • Єдина, що вижила в одній з найстрашніших катастроф в історії авіації

Авіатроща сталась у Детройті у 1987 році. Лайнер не зміг набрати висоти і влетів у стовп електропередач. Тоді загинули 153 людини. Вижила лише 4-річна Сесілія Сичан. Її врятувала мати, яка закрила її своїм тілом. Про авіакатастрофу дівчина наважилась говорити лише 25 років потому.

"Те, що я єдина, хто пережив ту авіакатастрофу, я усвідомила, коли була вже у середній школі. Мені про неї нагадують шрами і я довгий час жила з відчуттям провини, чому я, чому не мій брат, не хтось інший", - поділилася Сесілія Сичан.
  • Не лише вижила в авіатрощі, але й пережила 9 годин в океані, що кишив акулами

13-річна француженка Байя Бакарі летіла з матір'ю до дідуся й бабусі на Коморські острови. 30 червня 2009 року лайнер, на борту якого було 153 людини, за кілька хвилин до посадки зник з радарів. Літак упав у Мозамбікську затоку і розвалився. Байю викинуло з ілюмінатора.

"Єдине, що я пам'ятаю, як кликала на допомогу, французькою, коморською. Я нічого не відчувала - ані болю від травм, ані голоду, ані спраги. Єдине, про що я думала: треба триматись", - розповіла Байя Бакарі.

Дівчину врятував рибалка, який брав участь у пошуковій операції. За рік після катастрофи Байя випустила книгу "Та, що вижила".

  • Авіатроща у травні 2020 року

Аеробус А320 пакистанських авіаліній летів з Лахора в Карачі. Це був один з перших рейсів, які відновили після карантину. При заході на посадку, пілот повідомив про технічні неполадки, а за кілька секунд екіпаж подав сигнал СОС. Літак упав на житловий квартал. Загинули 97 людей. Але двоє вціліли – один з них відомий в Пакистані банкір Зафар Масуд. Другий пасажир Мухамад Зубаїр у лікарні, коли розповідав про останні миті перед аварією, зізнавався, не може повірити, що залишився живим.

"Моє місце було 8Ф, коли почалась пожежа я зміг розстебнути пасок безпеки і поповз до аварійного виходу, відкрив його і стрибнув униз. Висота була метри три, потім, що пам’ятаю, приїхала машина швидкої допомоги і мене забрали в лікарню", - каже Мухамад Зубаїр.

  • Одна з найвражаючих історій

Історія Весни Вулович. 26 січня 1972 року на борту літака, що летів зі Стокгольма до Бєлграду, стався вибух. Борт розвалився у повітрі. Загинули 27 людей. Весна була стюардесою на тому фатальному рейсі. Жінка вижила після падіння з висоти 10 тисяч 160 метрів. Це унікальний випадок потрапив до книги рекордів Гіннеса. А сама Весна після одужання повернулась до роботи стюардесою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...