Нашого цвіту по всьому світу: "Для німців я була певний час просто дівчинка з Ост-блоку, як вони казали. Мусила доводити, що не ідіотка", - українка

Як знайти своє місце в німецькому суспільстві.

Письменниця з Донецька Ксенія Фукс 12 років живе і Німеччині. Вона розповіла, з якими складнощами їй довелося зустрітися, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Я пережила всі чотири складові культурного шоку. Спочатку – азарт і радість туриста, потім заглиблення в процес і депресія. Згодом це приймаєш, але все одно переживаєш незручності. Нарешті адаптуєшся і знаходиш якийсь баланс. Я його знайшла не відразу. Спочатку було дуже складно", - сказала вона.

"Поки вчилася у виші, для студентів я була просто дівчинка з Ост-блоку, як вони казали. Мусила їм доводити, що не ідіотка, і що зі мною теж можна мати справу. Деякі предмети підібрала собі з вищих курсів. Однокурсники це побачили і заповажали. Стали зі мною спілкуватися жвавіше", - розповіла Ксенія.

"Але найважче було на роботі - працювала у рекламній агенції у Штутгарті. Співробітники знущалися як тільки могли, тому що знали, що я не можу повернутися в Донецьк, де йде війна. Наприклад, змушували мене мити вікна, виносити сміття. Казали: "Це в тебе краще виходить, ніж дизайн". Або я збиралася на зустріч з клієнтом, а мені казали, що в мене штани не того кольору, і відправляли перевдягатися саме в чорні. Мовляв, це корпоративний дрес-код. Могла один документ переписувати десятки разів, а потім начальник вичитував, що десь все одно допустила помилку. Я іноземка, могла десь пропустити кому, але це можна пояснити нормальним тоном. Вже потім, коли потрапила до лікарні, дізналася, що в одного з шефів була кокаїнова залежність. Це пояснювало абсолютно все – це ставлення, зриви, крики", - пригадала Ксенія Фукс.

"Там я працювала багато за маленьку зарплатню. Якось дізналася, що прибиральниця отримує більше. Мені платили 1200 євро на місяць. Більша половина грошей ішла на оплату житла", - додала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...