"Насправді не хотіли, щоб здох перед виборами": Російський чиновник заявив, що в колонії могли "перестаратися" з Навальним, - ЗМІ

Можлива причина смерті російського опозиційного політика Олексія Навального — те, що його довго утримували у важких умовах. Про це заявив державний чиновник країни-агресора виданню The Moscow Times на умовах анонімності, передають Патріоти України.

Чиновник сказав, що «те, що Навальний не вийде з в’язниці, було очікувано». Він додав, що після вироку політик «не становив жодної загрози» для кремлівського режиму і «про нього давно всі забули». «Я не виключаю, що, як пишуть у телеграм-каналах, міг бути й тромб. Стільки днів у штрафному ізоляторі поспіль — це дохріна. Схоже, перестаралися», — сказав співрозмовник видання.

Інше джерело The Moscow Times — колишній кремлівський високопосадовець — зазначив, що Кремль «планомірно доводив» Навального до смерті: «Адже там [у Кремлі] хотіли його загибелі. Ось вона і сталася».

Раніше російське видання "Верстка" з посиланням на джерела, близькі до влади Ямало-Ненецького автономного округу (там розташована колонія, в якій утримували Навального), повідомило, що смерть опозиціонера нібито «стала повною несподіванкою для влади». «В адміністрації були чіткі настанови: стежити, щоб не здох перед виборами та щоб не влаштовував цирк з кіньми. Нікому тут його смерть не потрібна була», — стверджував співрозмовник Верстки.

Інше джерело, «близьке до керівництва регіону», заявило, що їм не надходила настанова «вбивати Навального». Водночас джерело Верстки в регіональному управлінні Федеральної служби виконання покарань підтвердило, що Навального «багаторазово відправляли у штрафний ізолятор» саме за наказом федерального центру, і визнало, що постійне перебування в ШІЗО «рано чи пізно мало призвести до тяжких наслідків і навіть загибелі».

16 лютого 2024 року кремлівський режим повідомив про смерть 47-річного Олексія Навального. Останні три роки політик провів в ув’язненні: його затримали одразу після повернення з Німеччини в січні 2021 року. З кінця 2023 року він відбував покарання в Ямало-Ненецькому автономному окрузі за Полярним колом.

За версією російських пропагандистів, у Навального «відірвався тромб». Лікар Олександр Полупанов, який лікував Навального після отруєння, заявив Новій газеті, що тромбоемболію неможливо підтвердити без прижиттєвих маніпуляцій для визначення захворювання. Також, за його словами, висновок про «відірваний тромб» можна робити тільки за підсумками розтину.

У команди Навального і його дружини немає підтвердження його смерті, але соратники опозиціонера заявили, що, найімовірніше, «сталося вбивство Олексія Навального у в’язниці, і його вбив конкретно Путін».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

І так було не солодко, а тепер геть зле: У окупантів під Кришками настали дуже важкі часи

середа, 8 травень 2024, 8:24

Перші поставки довгоочікуваної американської допомоги вже відчувається на фронті. І це лише "квіточки" для росіян. Якщо ворог наважиться на літній масований наступ, щоденні втрати поб'ють усі його м'ясні рекорди. На лівобережному плацдармі Дніпра наша ...

Народні прикмети на 8 травня. Чоловікам цього дня варто бути обережними з жінками. І не плануйте весілля

середа, 8 травень 2024, 7:05

Православна церква України 8 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова і преподобного Арсенія Великого. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостола і євангеліста Марка. У ґ свято 8 травня наші предки сіял...