Науковці розповіли, чому дієта не найкращий спосіб схуднути

Британські вчені зробили парадоксальне, на перший погляд, відкриття.

Велике дослідження вчених з Кембриджського університету (Великобританії) пояснило, чому дієта - далеко не найефективніший спосіб схуднути. Про це повідомляється на спеціалізованому порталі Medicalxpress, передають Патріоти України.

"Стратегії схуднення часто бувають неефективними, оскільки тіло працює подібно термостату і завжди пов'язує кількість калорій, які ми спалюємо, з кількістю калорій, які ми поглинаємо. Коли ви менше їсте, тіло починає компенсувати та спалює менше калорій, тому втрачати вагу стає складніше. Ми знаємо, що мозок повинен регулювати цей калорійний термостат, але як він це робить, ми досі не розуміли", ‒ цитують журналісти доктора Клеменса Блуе (одного з керівника проекту).

Група дослідників виявила в мишах новий механізм, за допомогою якого тіло пристосовується до низької кількості калорій і знижує втрату ваги. Вони ділять з людьми деякі важливі біологічні та фізіологічні подібності, а тому і являють собою корисну модель для вивчення того, як працюють людські організми.

Вчені досліджували роль групи нейронів (AGRP) в гіпоталамусі. Вони відомі тим, що виконують головну роль в регуляції апетиту ‒ при активації вони змушують людей їсти, але при повному придушенні можуть привести до анорексії.

Дослідники використовували генетичну маніпуляцію - для того, щоб відключати та вимикати agrp-нейрони, а потім швидко й оборотно управляти нейронною активністю. Мишей помістили в спеціальні камери, де можна було вимірювати споживання енергії, а також імплантували їм зонди для віддаленого вимірювання температури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...