Науковці стверджують, що любителі кішок схильні до шизофренії

Вчені прийшли до висновку, що пацієнти з психічними розладами частіше хворіють токсоплазмозом, який переносять коти.

Люди, які страждають на шизофренію, найчастіше заводять в якості домашніх тварин кішок і котів. До такого висновку прийшла група вчених Першого Московського державного медичного університету імені В. М. Сєченова, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У ході експериментів вони встановили, що люди, схильні до проявів шизофренії, заражені токсоплазмозом – це захворювання з'являється через те, що паразити з несмаженого м'яса потрапляють в організм. Також, за даними вчених, токсоплазмоз переноситься такими тваринами, як кішки.

Вчені провели дослідження на піддослідних тваринах і зробили висновки, що токсоплазми можуть змінювати поведінку людини: вони порушують правила, проявляють настороженість і підозрілість.

Після цього вчені перевірили, як часто страждають токсоплазмозом пацієнти з проявами шизофренії. Вони почали стежити за групою пацієнтів, які спостерігаються в клініці психіатрії Сєченівського університету. З'ясувалося, що токсоплазмозом хворіють понад 40 відсотків людей з психічним розладом.

Вони з'ясували, що такі ж дослідження проводилися у минулому тисячолітті, і лікарі говорили про такі ж результати.

Вчені прийшли до висновку, що пацієнти з психічними розладами частіше хворіють токсоплазмозом, ніж нормальні люди. Токсоплазмоз – захворювання організму в результаті попадання в нього паразита Toxoplasma gondii. Більшою мірою він вражає організм з ослабленим імунітетом. Симптоми захворювання дуже схожі на легку форму грипу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 21:04

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти У...