Навчання в умовах карантину: Що чекає на школярів з 1 вересня

Перший дзвінок на лінійках прозвучить не для всіх: Міносвіти і МОЗ рекомендували утриматися від масових заходів.

У всіх регіонах України, крім «червоних» зон епіднебезпеки, школи почнуть навчальний рік з 1 вересня, незважаючи на те, що прогнозується черговий пік захворюваності коронавірусом. Також до 1 вересня в цих регіонах повинні відкритися ті дитсадки, які ще не працювали. А в вузах в цей день заняття, імовірно, розпочнуться для всіх, крім першокурсників бакалаврату та магістратури, - через перенесення вступної кампанії вони навчання почнуть 15 або 17 вересня, якщо вузи, користуючись правом самоврядування, не приймуть рішення про інші дати, передають Патріоти України.

Перший дзвінок на лінійках прозвучить також не для всіх для школярів: Міносвіти і МОЗ рекомендували утриматися від масових заходів. Втім, багато шкіл все ж вирішили влаштувати свято першокласникам - для них і їхніх батьків проведуть урочисті заходи з дотриманням соціальної дистанції. Решта в основному обмежаться святкуваннями на рівні класу - причому батьків в приміщення шкіл пускати заборонено (крім супроводжуючих дітей з інвалідністю).

У навчальних закладах (крім занять в навчальних приміщеннях) є обов'язковим носіння масок або респіраторів (крім школярів 1-4 класів). У той же час школи вимагають, щоб у дворах в масках були навіть першокласники. Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов спростував вимоги адміністрацій шкіл, які вказують, що знята після використання навіть протягом декількох хвилин для входу в школи або виходу на перерву з класу маска повторному використанню не підлягає і повинна бути утилізована (одноразова) або продезінфікована (багаторазова): «якщо дитина користується звичайною одноразовою маскою, то йому достатньо однієї маски в день. Тому що він не завжди в ній знаходиться. Можна покласти маску в кишеню, коли починається урок, а на перерві надіти знову. Крім того, зараз є багато тканинних масок. Коли дитина прийшла додому, цю маску потрібно випрати і попрасувати».

Заборонено «шведський стіл» і самообслуговування школярів в їдальнях. У нових умовах в навчальних закладах заборонені кулери і фонтанчики з питною водою, тому батьки повинні давати дітям бутильовану воду з собою і навчити їх не пити в туалеті з-під крана. Обов'язкові температурний скринінг персоналу і опитування про самопочуття учнів, дезінфекція приміщень, різний час занять, перерв і прийняття їжі. Всі рекомендації по організації роботи навчальних закладів можна переглянути тут.

У дитячих садках дітям також дозволено перебувати без масок тільки в навчальних приміщеннях. Крім температурного скринінгу персоналу, обов'язково вимірювати температуру у дітей. Як в дитсадках, так і в школах рекомендується максимально можливу кількість занять і активностей проводити на відкритому повітрі. У разі виявлення хворих їх класи і групи закриватимуть на карантин, переводячи на дистанційне навчання. Також на дистанційне навчання будуть переходити навчальні заклади в разі встановлення в їх регіонах «червоної» зони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...