Навіщо росіяни риють окопи вздовж пляжів у Криму: Ексголова СБУ назвав дві причини

Окупанти РФ вирили вздовж пляжів українського півострова Крим сотні кілометрів окопів. Чи можуть мати укріплення хоч якийсь сенс? В ефірі телеканалу FREEДОМ генерал-майор запасу Служби безпеки України, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун відповів на це питання та надав дві можливі причини риття, передають Патріоти України.

“Окопи на березі, на пляжі, на піску, це взагалі… Я собі просто не уявляю такого. Будь-який шторм знищить ці окопи за один день. Сенс їхнього копання, я так думаю, дійсно для якогось місцевого залякування. І для того, щоби списати чергові якісь пристойні суми в бюджеті. Більше якоїсь логіки в їхньому спорудженні я просто не бачу”, — припустив Ягун.

Він нагадав, що російські окупанти за останні роки перетворили Крим на величезну військову базу. За його словами, кількість військ, яка там базується починаючи з 2014 року, збільшилася в рази.

"Кількість населення збільшилася саме за рахунок приїжджих. Це, зокрема, і сім’ї військовослужбовців”, — додав Ягун.

Від самого початку окупації, за словами, було зрозуміло, що Росія не зацікавлена в розвитку півострова, у курортних сезонах і створенні якихось умов для нормального проживання місцевого населення.

“Росія просто перетворює цю територію на такий, ну, грубо кажучи, “авіаносець” без команди. Військовий “авіаносець”, який стоїть на причалі й намагатиметься загрожувати всьому Чорноморському регіону”, — сказав Ягун.

Він додав, що деокупація Криму може відбутися дуже швидко. Для цього, за його словами, необхідно позбавити забезпечення російське угруповання. Забезпечення всього військового контингенту просто неможливе без того, що вони хочуть мати: сухопутний коридор із півостровом і Кримський міст. І деокупація відбудеться в природний спосіб, тому що така кількість військ і тих, хто їх забезпечує, потрапить у так званий "капкан".

"Якісне забезпечення і людей, насамперед, і військ просто неможливе без нормального транспортного сполучення з Росією. Тому, я сподіваюся, якщо ЗСУ звільнять коридор, якщо зможуть ліквідувати можливість використання Кримського мосту, все угруповання російських військ дуже швидко почне вихід із Криму”, — сказав Ягун.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...

Україну ще чекає останній важкий удар: Індійська провидиця спрогнозувала, коли закінчиться війна (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:55

Індійська провидиця Амала Каур побачила переломний момент у війні в Україні та розповіла, коли закінчаться бойові дії. Її прогноз щодо війни оприлюднили в Youtube, передають Патріоти України. Амала Каур побачила переломний момент у війні після того, як...