Навіть Київ може зустрічати Новий рік без світла: У Зеленського приховують віялові відключення під нібито плановими чи аварійними ремонтними роботами, - Таран

ДТЕК вже анонсував планове відключення електроенергії у Києві 28-31 грудня

Наразі влада де-факто проводить локальні віялові відключення, але юридично не говорить, що віялові відключення існують в країні. Про це в ефірі “Прямого” заявив політолог, депутат Київради Сергій Таран, зазначають Патріоти України.

Він зауважив, що сам проживає у Київській області і неодноразово стикався з віяловими відключеннями електроенергії.

“Важко сказати, чи я очікую планові відключення. Але точно, наприклад, навіть там, де я проживаю, в Київській області, в селі Петропавлівська Борщагівка, то там відбуваються аварійні відключення. Буквально ця доба, яка минає, вже минає як доба без електрики”, – розповів Таран.

За його словами, під відключення потрапляють і не тільки спальні райони, а низка державних установ. Зокрема, в околицях Києва до віялових відключень готуються навіть у школах.

“Уявіть собі, що пів села Петропавлівська Борщагівка, Софіївська Борщагівка абсолютно без жодного вольта електроенергії. Це дуже сумно, тому що в будинках опалення до цього підв’язано, водопостачання. І це все не має жодного шансу бути виправлено принаймні зараз. Такі речі відбуваються, наприклад, по Київській області часто. Недалеко в школах місцевих оголосили, що теж будуть відбуватися вже планові відключення електроенергії. І просто попередили про це батьків”, – резюмував політолог.

Я так розумію, що зараз політика така у влади, що вони зараз де-факто проводять віялові відключення, але юридично вони не говорять, що віялові відключення існують в країні. І вони намагаються це закамуфлювати під що завгодно: під планові відключення, під аварійні відключення.
Сергій ТаранПолітолог, депутат Київради

“Але вони де-факто відбуваються. І кожного разу, коли ви чуєте від представників влади, що віялових відключень немає, у них просто треба спитати графік інших відключень, будь-яких – планових, аварійних. І ви отримаєте ті самі віялові відключення, але вони просто будуть називатися по-іншому”, – переконує депутат Київради.

Він також пригадав, як чинна влада пішла на співпрацю з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, щоб уникнути енергетичного колапсу.

“Знаєте, це сумно говорити. Недавно Україна просила на колінах у Лукашенка трошки електрики. Бо якби вона цю електрику не отримала, у нас би стався енергетичний колапс. Так от, вона вимагала і просила у Лукашенка електрику під угоду про аварійні постачання електроенергії”, – підкреслив Сергій Таран.

“А яка аварія сталася в країні в енергетиці місяць назад чи два місяці назад, що ми просили у Лукашенка електроенергію? І відповідь у мене одна: що насправді сама головна аварія в Україні сталася на президентських виборах у 19 році, і ми зараз маємо її наслідки”, – заявив політолог.

Як відомо, протягом 28-31 грудня в Києві й Київській області відбудуться планові вимкнення електроенергії. Усе через ремонтні роботи на підстанціях і повітряних лініях.

Нагадаємо, Служба безпеки України попередила Кабінет Міністрів про ризик зупинки теплогенерувальних підприємств унаслідок критично низьких запасів вугілля.

Крім того, унаслідок критично низьких запасів вугілля на складах і проблем з імпортом білоруської електроенергії українські теплоелектростанції й теплоелектроцентралі можуть перевести на газ.

Як заявив співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов, РНБО має негайно провести засідання щодо енергетичної кризи – вугілля на складах у п’ять разів менше ніж треба, а з 88 енергоблоків ТЕС 55 не працюють.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...