Навіть наказів жодних не віддавав: У день заколоту "Вагнера" Путін був паралізований страхом, - The Washington Post

Під час бунту "Групи Вагнера" 24 червня російський президент Володимир Путін був паралізований і не міг діяти рішуче. Про це виданню The Washington Post розповіли представники українських та інших європейських спецслужб, передають Патріоти України.

"Коли це почало відбуватися, на всіх рівнях настав параліч... настала абсолютна тривога і розгубленість. Довгий час вони не знали, як реагувати", – пише видання.

Відсутність наказів з боку кремлівського вищого командування залишило місцевих чиновників самим вирішувати, як діяти, кажуть представники європейських служб безпеки. У підсумку, не маючи чітких вказівок згори, місцеві військові і начальники сил безпеки вирішили не намагатися зупинити добре озброєні загони Вагнера.

Відсутність вказівок з боку Кремля під час кризи значно послабила диктатора. "Путін показав себе людиною, яка не здатна ухвалювати серйозні, важливі і швидкі рішення в критичних ситуаціях. Він просто сховався. Цього не розуміла велика частина населення Росії. Але це дуже добре розуміла путінська еліта. Він більше не є гарантом їхньої безпеки і збереження системи", — сказав Геннадій Гудков, колишній полковник російських спецслужб, а нині опозиційний політик у вигнанні.

"Росія - країна мафіозних правил. І Путін зробив непрощенну помилку. Він втратив репутацію найкрутішої людини в місті", - сказав високопоставлений московський фінансист, який має зв'язки з російськими спецслужбами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

СБУ затримала топ-менеджера Енергоатома на хабарі у 100 тисяч гривень - ЗМІ

субота, 28 вересень 2024, 19:43

Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександра Скопича затримала Служба безпеки України за отримання хабара у розмірі 100 тисяч гривень. Про це повідомив редактор проєкту Наші гроші Юрій Ніколов із посиланням на джерело в СБУ, передают...

Рух довелось призупинити: На залізничному мосту в Росії стався вибух

субота, 28 вересень 2024, 19:29

У суботу, 28 вересня на залізничному мосту в Самарській області Росії стався вибух. Про це повідомив Telegram-канал Baza, передають Патріоти України. В результаті вибуху було пошкоджено дві бетонні конструкції, які підтримують залізничне полотно. За сл...