"Не алкаші, доходяги та хлюпики": Кого Герасимов перекинув під Бахмут і що найбільше гальмує просування українських військ

Сили оборони України наступають у районі Бахмута, намагаючись обійти місто з флангів і просуваючись фактично від посадки до посадки. Воїни просять не недооцінювати противника – наразі Росія кинула туди кадрових військових, які доволі професійно виконують свої задачі, передає ТСН.

Як каже командир одного з підрозділів із позивним "Тренер", раніше під Бахмутом воювали найманці ПВК "Вагнер", які застосовували свою тактику – йшли великими силами на штурм без техніки.

Коли вагнерівців замінили на військових регулярної армії РФ, було сподівання, що атакувати ворога стане легше, але це не так.

"Не подобається коли зображують російську армію у форматі доходяг, алкашів, хлюпиків, насправді це доволі професійні солдати, якщо ми говоримо за регулярні сили, за офіцерів, які виконують свої задачі. Так, із мобілізованими трішки легше", – розповів "Тренер".

Воїн розповів, що в нещодавньому бої українцям майже вдалося вибити з посадки противника, з десяток окупантів втекли, але троє залишилися і відстрілювалися, поки їх не знищили. Тому так важко даються ці посадки й захисники не люблять запитань, коли почнеться великий наступ.

Допомагає нашим військовим західне озброєння, наприклад американський БТР М113, наданий Австралією. Бійці інженерного підрозділу кажуть, без нього їм було б складно: "Швидка, маневрена, скажемо так, техніка непогана. Іномарка є іномарка".

Окупанти роблять все можливе, щоб техніки в українських бійців було менше, тож нашпиговують землю всілякою вибухівкою.

"У росіян є система "Земледелие", вона дозволяє встановлювати мінні поля на відстані від 15 до 25 км. Машина, схожа на "Град", вона просто по заданому квадрату насипає цих мін", – пояснив сапер "Укроп".

Саме така тактика противника сповільнює наступ ЗСУ, каже військовий. Уже після деокупації території він зі своїми саперами знаходить у посадках десятки розтяжок, мін, снарядів, що не вибухнули, все це підривають на місці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...