Не все так погано? Посол України у Польщі зробив оптимістичний прогноз

Польща не залишить Україну наодинці у боротьбі з російським агресором, адже військова допомога Польщі для України – це інвестиція Варшави у власну безпеку. Про це розповів в інтерв’ю посол України у Польщі Василь Зварич, передають Патріоти України.

«Військова співпраця продовжується попри заяви, які лунали під час передвиборчої кампанії. Ми зацікавлені у тому, щоби якнайбільше озброєння з Польщі до нас надходило. Ми над цим працюємо. Не можу зараз розголошувати конкретні контракти і плани. Та хочу вас запевнити: обидві сторони розуміють важливість такої співпраці. І вона, без сумніву, буде продовжена», – каже дипломат.

Як наголошує Зварич, Польща може надавати зброю Україні як безоплатно, так і за гроші. «Значна частина допомоги йшла безоплатно. Але є також відчутна кількість контрактів комерційних. Це такий двовимірний процес. І це нормально. Так ми будемо далі працювати з нашими партнерами», – пояснив посол.

Дипломат вважає, що Польщу вже зараз можна вважати гарантом безпеки України. «Важливо пам’ятати, що саме з території Польщі до нас надходить основна частина всього озброєння. Все це йде транзитом через хаб у Жешуві (Жешувський аеропорт, – ред.). Це теж величезний внесок у безпеку України. Продовжується наша співпраця у плані тренування українських військових, ремонту військової техніки. Не варто забувати і про участь Польщі у формуванні літакової, а перед цим танкової коаліції. Працюємо, щоби ці відносини формалізувати на перспективу. І сподіваємося, що Польща доєднається до декларації групи семи, яка була укладена у Вільнюсі у липні цього року. З Польщею ми розпочнемо також двосторонні переговори щодо гарантування безпеки», – розповів Зварич.

Посол вважає, що «відправною точкою для подальшого розвитку подій у Польщі» стане 13 листопада, адже саме тоді буде перше засідання Сейму нового скликання. «Як дипломати ми підтримуємо зв’язок з усіма політичними силами у Польщі. Підкреслюю, що питання всебічної підтримки України має понадпартійний характер. Наша країна залишається постійно у полі зору», – додав дипломат.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...