Нетаньягу прекрасно уявляє (попри всі обнімашки з Путіним), що Росія - це стратегічний ворог, - Карл Волох

"Коли рік тому в нас почалася велика війна, в Ізраїлі при владі був уряд Беннета – Лапіда, дуже пристойних, не брехливих, не корумпованих політиків (наскільки це можливо, — авт.), навіть із певними принципами. Вони публічно підтримали Україну (як офіційними деклараціями, так і голосуваннями в міжнародних організаціях), але допомогою обмежилися лише гуманітарною", - пише бізнесмен Карл Волох на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Причина проста — московитські ППО та ВПС у Сирії, де активно діє також Іран — країна, котра відкрито декларує знищення Ізраїля як свою стратегічну мету. Ускладнення стосунків із Кремлем означатиме суттєві безпекові ризики для ізраїльтян і сильно стримує будь-які відкриті акції проти РФ.

Аж ось уряд змінюється, до влади повертається Бібі Нетаньягу — досвідчений, цинічний, безпринципний політикан, до того ж із репутацією (принаймні, в Україні) особистого друга Путіна. І …

Він не лише дає команду виготовити для України систему раннього попередження про повітряні атаки, а й проводить через уряд рішення про постачання протидронових систем захисту точкових стратегічних об‘єктів. Усе це — під заспокійливі (й доволі цинічні) розмови про суто гуманітарний аспект цих озброєнь, бо "російські солдати від них не загинуть".

Чому такий розворот? Я можу назвати щонайменше п‘ять факторів, котрі могли стати причиною (але не буду, бо це довго, - авт.). Хоча, цілком можливо, основним був шостий: Нетаньягу — це вам не Зеленський до 2022. Він прекрасно уявляє (попри всі обнімашки з Путіним), що Росія — це стратегічний ворог, і якщо є можливість без особливого ризику її ослабити, це слід робити обов‘язково.

До чого я це все пишу? Велика політика — це складні й нелінійні процеси. Тому, шановні коментатори, коли ми намагаємося будувати свої прогнози й оцінки на "у такому-то році він таке-то сказав"), це виглядає вкрай наївно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів

Війна та передова до кінця - то для бідних та "дурних": Як багаті та безсовісні "непридатні" прокладають собі шлях за кордон при потуранні можновладців, — ЗМІ (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 8:15

Цих мажорів не шукатимуть віськомативці. Журналістське розслідування вскрило один з наганебніших видів корупції в Україні під час війни. Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпуст...