"Незламним танцям" сказали "досить!": Через мільйонні витрати на розваги у Харкові ліквідують ціле управління міськради

6,6 мільйонів гривень від початку повномасштабного вторгнення управління іміджевих проєктів витратило на тренінги, фестивалі, семінари. Їх необхідність була сумнівна, угоди на їх проведення — непрозорими, а сувеніри учасникам — надто дорогими. Порушення виявила позапланова внутрішня перевірка управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради, яка проходила з 13 по 19 липня. Вона була призначена після публікації розслідування Харківського антикорупційного центру, передають Патріоти України.

Зокрема, управління під керівництвом Грецької-Миргородської витратило 394 000 гривень на організацію танцювального фестивалю “Незламний Dance”. 656 600 гривень витратили на проведення Школи соціального проєктування та грантрайтингу Open grant school, а також поглиблений курс з управління проєктами для випускників школи Open grant academy.

Під час проведення семінарів учасникам дарували вартісні подарунки: кепки по 800-850 грн., світшоти по 1250-1500 грн., блокноти – по 650 грн., powerbank – по 1600 грн.

Окрім цього, минулоріч управління уклало договорів на розробку програмного забезпечення для БПЛА на 2,6 млн. грн. Зокрема, гроші заплатили за надання послуг у сфері інформатизації щодо розробки автоматизованих систем управління польотами БПЛА, забезпечення для наземних засобів забезпечення польотів та випробувань авіаційної техніки БПЛА, розробки пакетів програмного забезпечення для роботи з графікою та зображеннями тощо. Але, за даними антикорупційників, на сайті мерії немає жодної інформації, що програмне забезпечення в рамках договору придбали для потреб військових.

У серпні 2022 року Грецька-Миргородська отримала від заступника Комадувача угрупування військ “Харків” нагороду “За оборону міста-Героя Харків”.

Як повідомили у Харківській міськраді з посиланням на міського голову Ігоря Терехова, рішення про ліквідацію ухвалили, спираючись на висновки службового розслідування щодо діяльності начальника управління Вікторії Грецької-Миргородської. За словами міського голови Ігоря Терехов, зараз її відсторонено від виконання службових обов’язків.

"Вивчення діяльності управління показало, що Вікторія Грецька-Миргородська укладала договори з певним колом виконавців та постачальників без належного обґрунтування в порушення принципів максимальної економії, ефективності та пропорційності, запобігання корупційним діянням. З укладених договорів не зрозуміло, за що управління здійснювало оплату за рахунок бюджету територіальної громади, оскільки вищезазначені документи, окрім загальної суми договору, не містять технічних, якісних і кількісних характеристик, а також складу послуг закупівлі", — йдеться в повідомленні.

Міський голова пообіцяв, що на найближчій сесії управління іміджевих проєктів буде ліквідоване, а Грецька-Миргородська до виконання обовʼязків начальника управління не повернеться. "Попереджаю всіх, що до тендерів та бюджету необхідно ставитися дуже відповідально", — наголосив Ігор Терехов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

неділя, 29 вересень 2024, 19:53

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пере...

Російські окупанти зайняли Маринівку та просунулися біля Новогродівки — DeepState

неділя, 29 вересень 2024, 19:41

Російські війська у Донецькій області окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Про це повідомляється в Telegram-каналі аналітичного порталу DeepState, передають Патріоти України.