Ніколи не подобались солоні кавуни, але ці - приголомшують: 2 незвичайних способи консервування

З кавунів можна приготувати багато смачних страв. І в тому числі - законсервувати на зиму.

Літо – пік сезону кавунів, які є дуже корисними і смачними, до того вони дуже добре впливають на організм. З них можна приготувати багато смачних страв, починаючи з десертів, морозива, а також детокс-лимонадів і навіть варення.

Сьогодні ми ділимося приголомшливими 2 рецептами засолювання кавуна на зиму так, щоб він був соковитим і смачним.

1. Кавун з часником і оцтом

Як вдома законсервувати кавун
Інгредієнти:
  • кавун – 1 кг
  • цукор – 1 ст. л.
  • часник – 1 зубчик
  • оцет 9% – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • вода – 1, 5 л
    Спосіб приготування:
  1. Помийте кавун, поріжте середніми шматками так, щоб вони помістилися в банку.
  2. Почистіть часник, розріжте навпіл.
  3. У стерильні банки викладіть на дно часточки часнику, шматки кавуна, залийте все окропом, накрийте кришкою і так залиште на 15 хвилин.
  4. Після – злийте воду з банок в сотейник, додайте цукор, сіль, доведіть до кипіння і в самому кінці влийте оцет.
  5. Готовим розсолом залийте банки і законсервуйте, обов'язково переверніть догори дном і накрийте теплою тканиною, так залиште повністю охолонути і перенесіть в темне, холодне місце.

2. Кавун з лимонною кислотою

В Україні з'явилися перші кавуни ранніх сортів: названо вартість
Інгредієнти:
  • кавун – 3 кг
  • вода – 1000 мол
  • гвоздика – 4 шт.
  • кислота лимонна – 0.5 ч. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
    • Спосіб приготування:
    1. Помийте кавун, поріжте невеликими шматочками, зріжте грубу шкірку.
    2. Банки заздалегідь підготуйте.
    3. Викладіть на дно кожної гвоздику, а зверху шматки кавуна.
    4. Залийте окропом на 10 хвилин.
    5. Воду з банок вилийте в сотейник, додайте цукор, сіль, лимонну кислоту, доведіть до кипіння.
    6. Залийте банки і швидко законсервуйте, переверніть їх догори дном, укутайте теплим рушником і так залиште до повного охолодження.
    7. Після – перенесіть банки в темне, прохолодне місце.
    Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

    Народні прикмети на 24 травня. Про що українці спрадавна молили Симеона Стовпчика та чого уникали робити, щоб не втратити кохану людину та гроші

    субота, 24 травень 2025, 7:05

    24 травня віряни за новим церковним календарем (6 червня - за старим) згадують преподобного Симеона Стовпника на Дивній горі. У народі день прозвали Шипшиновий. За старим, юліанським, календарним стилем згадують рівноапостольних Кирила і Мефодія, нагад...

    Портнов через суд вимагав зарахувати одного з політиків до лику святих УПЦ, - експерт-правник

    п’ятниця, 23 травень 2025, 23:00

    "Андрій Портнов виявився дуже демонізованою фігурою в Україні, як показала масова реакція на його драматичне убивство. Цими днями соціальні мережі заповнені дописами, мемами, закликами відзначати загибель Портнова", - пише перший віце-президент Торгово...