Німеччина і Польща зірвали створення ремонтної бази для "Леопардів" ЗСУ, - ЗМІ

Німеччина і Польща досі не можуть домовитися про відкриття центру ремонту та обслуговування танків Leopard, переданих Україні. Центр повинні були відкрити ще в травні. Про це пише Der Spiegel, передають Патріоти України.

Наприкінці квітня під час чергового "Рамштайна" Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що в Польщі відкриється ремонтний центр переданих Україні танків "Леопард". Між Польщею та Німеччиною навіть було підписано відповідну заяву про наміри.

"У "Рамштайні" Пісторіус детально підкреслив, наскільки важливий для України спільний німецько-польський проект. Танкова майстерня дбає про те, щоб доставлені системи озброєння, які повертаються з фронту пошкодженими або зношеними в боях, могли бути швидко відремонтовані. Слухаючи Пісторіуса, план здавався конкретним", - зазначає видання.

Однак через два місяці танкова майстерня досі не запрацювала. За словами інсайдерів з військової промисловості, Берлін і Варшава невпинно сперечаються про деталі структури спільного підприємства. Інсайдери стверджують, що реалізація проекту загальмувалася з вини Польщі. Нібито польська компанія PGZ, за словами інсайдерів, хотіла виставити "космічні ціни" на послуги майстерні. Фінансувати витрати з ремонту "Леопардів" повинна була Німеччина.

"Наприклад, PGZ хоче стягнути понад 100 000 євро за так звану "початкову діагностику" танків. У Німеччині за цю діагностику зазвичай платять лише близько 12 000 євро. Крім того, PGZ не хоче брати на себе жодних гарантій на ремонт, що також абсолютно незвично", – пише Der Spiegel.

Тим часом видання стверджує, що кілька танків Leopard, які потребують ремонту, вже прибули до Польщі з України. Як очікується, вже в понеділок глава Міноборони Німеччини приїде до Польщі, де у нього відбудеться зустріч з польським колегою. Ймовірно, це буде їхня остання можливість дати старт проекту танкової майстерні до початку саміту НАТО в Литві, який стартує в середині липня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...